Ο ΒΑΛΛΙΑΝΑΤΟΣ «ΧΩΡΙΖΕΙ» ΜΑΝΟ – ΤΖΗΜΕΡΟ

Βέτο για τη συμμετοχή του επικεφαλής της Φιλελεύθερης Συμμαχίας Γρηγόρη Βαλλιανάτου στο νέο κοινό εκλογικό σχήμα έθεσε ο Θάνος Τζήμερος. Αντιδράσεις σε Δράση και Φι.Σ.

Τον αποκλεισμό του Γρηγόρη Βαλλιανάτου από τα κοινά ψηφοδέλτια της 17ης

Ιουνίου ζήτησε, ως προϋπόθεση για την οριστικοποίηση της συνεργασίας μεταξύ «δημιουργίας, ξανά» και «Δράσης» ο Θάνος Τζήμερος, προκαλώντας νέους πονοκεφάλους λίγες ώρες πριν την επίσημη πρώτη, (16:30 σήμερα) του νέου σχήματος. Παρά το γεγονός ότι ο κ. Βαλλιανάτος επέμενε μέχρι αργά χθες βράδυ ότι θα είναι κανονικά υποψήφιος στην Α’ Αθήνας, πληροφορίες στελεχών από τη Δράση έδιναν την εικόνα ότι ο κ. Στεφ. Μάνος προσανατολίζονταν να «θυσιάσει» τον μέχρι πρότινος εκλογικό του σύμμαχο προκειμένου να ευδοκιμήσει η συνεργασία με τη «δημιουργία, ξανά».

Σε ανάρτησή του στο διαδίκτυο ο κ. Τζήμερος σημείωσε για τον κ. Βαλλιανάτο, προφανώς κατόπιν αρνητικών σχολιων που δέχθηκε για τη συνεργασία μαζί του. «ΒΑΛΙΑΝΑΤΟΣ
Διαφωνούμε με τη συμμετοχή του καθέτως, οριζοντίως, διαγωνίως και με όποια άλλη κατεύθυνση θέλετε. Εκτιμούμε το χιούμορ του, την ευρυμάθειά του, τον θεωρούμε πετυχημένο ως ακτιβιστή για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων – αλλά μέχρι εκεί. Ελπίζουμε το θέμα να διευθετηθεί μέχρι αύριο. Θα ενημερωθείτε. Αν δεν διευθετηθεί, η συνολική συνεργασία ακυρώνεται».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Στέφανος Μάνος κάλεσε τον κ. Βαλλιανάτο στα γραφεία του κόμματος όπου του ζήτησε να αποσυρθεί. Οι ίδιες πηγές επιμένουν ότι πολλά στελέχη της Δράσης, ενδεχομένως και ο κ. Μάνος, θεωρούσαν ούτως ή άλλως πως το προφίλ του κ. Βαλλιανάτου δεν ταίριαζε με τα αστικά χαρακτηριστικά του κόμματος, και υπό αυτή την έννοια μάλλον επικρότησαν την… αποπομπή του. Στον αντίποδα, οι Τάσος Αβραντίνης και Αντύπας Καρίπογλου αντέδρασαν έντονα, απειλώντας μέχρι και με παραίτηση από το κόμμα εφόσον η Δράση υποκύψει στο «απαράδεκτο αίτημα Τζήμερου». Έντονη υπήρξε και η ανακοίνωση της Φιλελεύθερης Συμμαχίας, με τίτλο «Να υπερασπιστούμε τον κάθε Γρηγόρη Βαλλιανάτο» στην οποία και αναφέρει πως «το νέο “ήθος” και ο νέος “πολιτικός πολιτισμός”, απ’ ότι φαίνεται, είναι εδώ».

Σύμφωνα με πληροφορίες του matrix24.gr, Τζήμερος και Βαλλιανάτος είχαν τουλάχιστον δύο τηλεφωνικές επικοινωνίες, από τις οποίες η ένταση δεν έλειψε. Ως προς τους λόγους του… αποκλεισμού, τους οποίους ο κ. Τζήμερος στην ανάρτησή του αποφεύγει να συγκεκριμενοποιήσει, άλλοι έκαναν λόγο για την «εν γένει προκλητική συμπεριφορά του Βαλλιανάτου», άλλοι επικεντρώνονταν στις απόψεις του για τα εθνικά θέματα και το Σκοπιανό (σ.σ. ζήτημα για τα οποία ο κ. Τζήμερος έχει σκληρές θέσεις), άλλοι ανέφεραν ακόμη και το χαρακτηρισμό «ομοφοβικός».

Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί ότι ο κ. Βαλλιανάτος υπήρξε εκ των πλέον επικριτικών για τον κ. Τζήμερο στελεχών, καθώς συχνά αναδείκνυε σειρά θέσεών του που, κατά τον επικεφαλής της Φι.Σ, κατατάσσουν τον κ. Τζήμερο εμφανώς στο νεοσυντηριτικό χώρο.

Σε κάθε περίπτωση, και εν αναμονή της πραγματοποίησης της κοινής συνέντευξης τύπο

Keywords
Τυχαία Θέματα