Microsoft – Nokia: Τα «πάνω – κάτω» στην κινητή τηλεφωνία;

09:43 6/9/2013 - Πηγή: Matrix24

Η ολοκλήρωση της συμφωνίας για την εξαγορά του τομέα συσκευών της Nokia θα σηματοδοτήσει αλλαγές και εξελίξεις σε μια εξαιρετικά ανταγωνιστική αγορά, όπου οι υπολογιστές έχουν ήδη χάσει σημαντικό έδαφος απέναντι στα smartphone και τα tablet.

Το λογισμικό Windows Phone αντιπροσωπεύει μόλις το 3,3% της αγοράς λειτουργικών συστημάτων για τα smartphone. Στον τομέα

κυριαρχούν το Android της Google και το iOS της Apple, κατέχοντας μερίδιο αγοράς που φτάνει το 90%.

Η Nokia συνεργάζεται με τη Microsoft από το 2011, όταν επέλεξε να εξοπλίσει τα κινητά της τηλέφωνα με το λογισμικό Microsoft Windows. Κυριάρχησε στην αγορά κινητών τηλεφώνων επί 14 χρόνια, έως το 2012 που η Samsung ξεπέρασε σε πωλήσεις τον φινλανδικό κατασκευαστή.

Η μεγάλη επιτυχία του iPhone της αμερικανικής Apple ήταν μεγάλο χτύπημα για τη Nokia. Είναι φανερό πως με το άνοιγμα στον τομέα κινητών τηλεφώνων, η Microsoft υιοθετεί μια στρατηγική παρόμοια με αυτή της Apple. Το συνδυασμό, δηλαδή, τερματικών, λειτουργικού συστήματος και ηλεκτρονικού καταστήματος εφαρμογών. Αυτό είναι το τρίπτυχο που, για πολλούς αναλυτές, εδραίωσε την Apple στον κλάδο .

Με την εξαγορά της Nokia η Microsoft διευρύνει σημαντικά τη γκάμα των τερματικών της, που περιλαμβάνουν την κονσόλα Xbox και την ταμπλέτα Surface, ενώ διατηρεί και τα δικά της smartphone.

Πηγή: http://gr.euronews.com/

Keywords
Τυχαία Θέματα