Mercedes σκοτώνει τον «μικρό Χίτλερ» (Βίντεο)

Το ερώτημα που κυριαρχεί, είναι αν νομιμοποιείται η αναπαράσταση ενός τροχαίου δυστυχήματος εφόσον το θύμα υποδύεται τον Χίτλερ σε παιδική ηλικία.

Το σενάριο του σύντομου βίντεο έχει ως εξής: Μία Μercedes κατευθύνεται αρχικά πάνω σε δύο παιδιά, όμως ακινητοποιείται την τελευταία στιγμή χάρη στην ενεργοποίηση του αυτόματου συστήματος φρεναρίσματος.

Στη δεύτερη φάση, εισέρχεται το αυτοκίνητο σε ένα άλλο χωριό. Εδώ βλέπουμε έναν πιτσιρικά να πετά αετό, όμως η Mercedes πέφτει πάνω του και τον σκοτώνει. Aμέσως

μετά φωνάζει η μητέρα του μικρού «Αντολφ», υπονοώντας ότι πρόκειται για τον Χίτλερ σε παιδική ηλικία. Βγαίνοντας από το χωριό διαπιστώνουμε από την πινακίδα, ότι πρόκειται για το Μπράιναου, την ιδιαίτερη πατρίδα του Χίτλερ.Στο τέλος εμφανίζεται το διαφημιστικό σλόγκαν «Αναγνωρίζει κινδύνους, πριν προκύψουν».

Ο σκηνοθέτης συμμετείχε με το δημιούργημά του στον διαγωνισμό Fist Steps, όπου παίρνουν μέρος τα καλύτερα βίντεο αποφοίτων γερμανικών σχολών κινηματογραφίας. Στον συγκεκριμένο διαγωνισμό είναι χορηγός η…Mercedes, τα στελέχη της οποίας έγιναν βεβαίως έξαλλα με το σποτάκι.

Εκπρόσωπος της γερμανικής μάρκας δήλωσε, ότι η Mercedes θεωρεί ανάρμοστη τη συσχέτιση του θανάτου ενός ανθρώπου -και ιδιαίτερα ενός παιδιού- με τον εθνικοσοσιαλισμό στο πλαίσιο ενός διαφημιστικού βίντεο.

Μάλιστα ο Χάαζε υποχρεώθηκε να προσθέσει στο βίντεο μία εισαγωγή, όπου αναφέρεται ότι πρόκειται για ένα σποτ με το οποίο δεν έχει καμία σχέση η Mercedes-Benz, Daimler AG.

Πηγή:autoreport.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα