Marfin: Εντός της ημέρας η απόφαση για την προφυλάκιση

17:43 1/2/2013 - Πηγή: Matrix24

Η αβεβαιότητα των μαρτύρων που δεν αναγνώρισαν στο πρόσωπο του κατηγορούμενου τον δράστη της επίθεσης στην Marfin,η έλλειψη τεχνική δυνατότητα των εργαστηρίων της Ασφάλειας να επεξεργαστούν φωτογραφίες λόγω της χαμηλής ευκρίνειας τους, αλλά και η σθεναρή άρνηση του κατηγορούμενου οδήγησαν στην διαφωνία ανακριτή και εισαγγελέα για την ποινική του μεταχείριση.

«Συμμετείχα στη συγκέντρωση. Αντιλήφθηκα τη φωτιά στο ύψος της Κλαυθμώνος. Όπως όλος ο κόσμος κατευθύνθηκα προς το Σύνταγμα.

Φτάνοντας προς την Τράπεζα οι καπνοί αυξάνονταν και αντιλήφθηκα πως άνθρωποι είχαν βγει στα μπαλκόνια και καλούσαν σε βοήθεια. Σοκαρισμένος παρέμεινα για λίγο στο σημείο σκεπτόμενος με ποιο τρόπο θα μπορούσα να βοηθήσω», υποστήριξε σύμφωνα με πληροφορίες στον ανακριτή.

Επικαλέστηκε μάλιστα και φωτογραφία μέσα από τη δικογραφία που έχει ληφθεί στις 13.44 και τον δείχνει να βρίσκεται στο ύψος της Ομόνοιας. Όπως φαίνεται φοράει σκούρου χρώματος τζόκεϊ, μαύρο πουκάμισο,έχει ακάλυπτο πρόσωπο, φορούσε ανοιχτό τζιν παντελόνι, δεν κρατούσε σακίδιο και είχε κράνος στο χέρι.

Ενώ ο άνθρωπος που όλοι οι αυτόπτες μάρτυρες έχουν υποδείξει ως δράστη της επίθεσης φορούσε τζόκεϊ χρώματος μπεζ, μαύρο κοντομάνικο και από μέσα άσπρο μπλουζάκι, σκούρο παντελόνι, είχε καλυμμένο πρόσωπο και έφερε σακίδιο,

Αξίζει να σημειωθεί ότι κανένας από τους μάρτυρες αστυνομικούς δεν τον αναγνωρίζουν με βεβαιότητα. «Δεν τον αναγνωρίζω με βεβαιότητα γιατί στη φωτογραφία τα χαρακτηριστικά είναι καλυμμένα. Παρόλα αυτά τα χαρακτηριστικά που εμφανίζονται σε αυτή τη φωτογραφία προσομοιάζουν με αυτά του κατηγορουμένου…»,έχει καταθέσει ένας από αυτούς.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Marfin,