«Casus belli» για τη Νεολαία ΠΑΣΟΚ ο όρος «Μακεδονία» για τα Σκόπια

07:52 3/8/2013 - Πηγή: Matrix24

Μία ενδιαφέρουσα πρόσκληση έλαβε η Νεολαία ΠΑΣΟΚ από το αλβανικό παράρτημα του διεθνούς φήμης γερμανικού Ινστιτούτου «Friedrich Ebert». Καλούσε αντιπροσωπεία της να λάβει μέρος στο «summer camp» νέων με θέμα «Οι προοπτικές της Σοσιαλδημοκρατίας – Οι νέοι στην Νοτιοανατολική Ευρώπη».

Και ενώ το θέμα είναι αρκούντως ενδιαφέρον για τα μέλη της νεολαίας, μία … λεπτομέρεια στην πρόσκληση προκάλεσε την έντονη αντίδραση και ένα ιδιότυπο «διάβημα διαμαρτυρίας» του γραμματέα της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ στον διευθυντή

του ελληνικού παραρτήματος του Ινστιτούτου.

Στην επιστολή του ο Παύλος Χρηστίδης επεσήμαινε ότι η ονομασία «Macedonia», για τα Σκόπια, χώρα από την οποία επίσης καλούντο νέοι σοσιαλιστές, είναι «casus belli» για τη Νεολαία ΠΑΣΟΚ. Σημείωνε λοιπόν, πως στον βαθμό που οι διοργανωτές δεν προτίθενται να αλλάξουν την ονομασία της χώρας στην πρόσκληση, χρησιμοποιώντας αν μη τι άλλο την επίσημα αναγνωρισμένη ονομασία «FYROM», η μη συμμετοχή των εκπροσώπων της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ θα έπρεπε να θεωρείται δεδομένη.

Και όλα αυτά παρά τις ενδιαφέρουσες θεματικές του φόρουμ συζητήσεων που θα διεξαχθεί τον Σεπτέμβρη, μεταξύ των οποίων η ανεργία, τα ζητήματα Δημοκρατίας, οι ευρωεκλογές, η πραγματικότητα στα Βαλκάνια κ.α.
Προς τιμήν του, ο επικεφαλής του ελληνικού παραρτήματος ανταποκρίθηκε στο αίτημα του γραμματέα της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ και μεσολάβησε στο «μητρικό» Ινστιτούτο για την απαραίτητη …διόρθωση.

Αποτέλεσμα; Η διόρθωση έγινε και νέα πρόσκληση έφτασε εντός λίγων ημερών στα χέρια του Παύλου Χρηστίδη. Αυτή τη φορά, νέοι σοσιαλιστές καλούντο από την Αλβανία, την Ελλάδα, το Κόσοβο, την FYROM, το Μοντενέγκρο και τη Σερβία…

Δείτε εδώ τις δύο επιστολές

Η 1η επιστολή

Η 2η επιστολή

Keywords
Τυχαία Θέματα