CASUS BELLI ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΥΣ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΛΥΚΟΥΡΕΝΤΖΟΥ

Σε απεργία προχωρούν αύριο οι Φαρμακοποιοί Πειραιά, μετά τις δηλώσεις για φιλελευθεροποίηση της αγοράς φαρμάκου από τον Υπουργό Υγείας, στο συνέδριο Healthworld 2012. 

Της Βασιλικής Αγγουρίδη

Μια δήλωση του υπουργού Υγείας, Αν. Λυκουρέντζου στο συνέδριο Healthworld 2012 ήταν αρκετή για να προκαλέσει τη θυελλώδη αντίδραση των Φαρμακοποιών.

Η

δήλωση, που «άναψε φωτιές»  ανέφερε πως το Υπουργείο είναι έτοιμο να κινηθεί «προς την κατεύθυνση της φιλελευθεροποίησης της αγοράς φαρμάκου μετά την αδιάλλακτη στάση των φαρμακοποιών».

Δηλαδή, σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου, τα φάρμακα θα διατίθενται εκτός ιδιωτικών Φαρμακείων, χωρίς να αποκλείεται να βρεθούν και στα ράφια των σούπερ-μάρκετ.

Μετά τον πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, Κ. Λουράντο, ο οποίος φανερά ενοχλημένος, ξεκαθάρισε στο υπουργείο ότι οι φαρμακοποιοί δεν δέχονται απειλές, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Πειραιά (ΦΣΠ) αποφάσισε, σε έκτακτη συνεδρίαση, να προχωρήσει σε 24ωρη απεργία αύριο.

Ο ΦΣΠ θα κρατήσει κλειστά τα φαρμακεία σε ένδειξη διαμαρτυρίας μετά τις σημερινές δηλώσεις του υπυοργού, επισημαίνοντας πως την ώρα που οι φαρμακοποιοί παραμένουν απλήρωτοι, το υπουργείο θέτει και ζήτημα αλλαγής του θεσμικού πλαισίου.

Μάλιστα, ο ΦΣΠ καλεί τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο, κάτω από αυτές τις συνθήκες να αναβάλλει τη Γενική του Συνέλευση εφόσον δεν υπάρξει η πληρωμή αύριο.

Keywords
Τυχαία Θέματα