850 εκατ. δολάρια=683,5 εκατ. ευρώ= «Ψαλίδι» στις συντάξεις και στα ειδικά μισθολόγια!!

Αν αποδειχθεί αληθινή η επώνυμη καταγγελία δικηγόρου ότι ο Άκης Τσοχατζόπουλος διατηρούσε λογαριασμό στην Ελβετία με το ποσό των 850 εκατ. δολαρίων, τότε ναι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δίκιο.. Λεφτά υπάρχουν!!!

Αυτό το ποσό που φέρεται πως είχε ο Άκης ισοδυναμεί με το «ψαλίδι» στις συντάξεις, την περικοπή στις αποδοχές των ειδικών μισθολογίων και την μείωση των κονδυλίων για αμυντικές

δαπάνες που αποφασίστηκε τον περασμένο Φεβρουάριο στο πρόσθετο «πακέτο» μέτρων του ’11!!

Άλλοι δέκα «Τσοχατζόπουλοι» να πιαστούν στα δίχτυα της δικαιοσύνης και να δεσμεύσουν τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς για να ρίξουν αυτά τα χρήματα στα ελλείμματα, τότε ναι την βγάλαμε για φέτος!!

Για αργότερα δεν ξέρω γιατί η αλήθεια είναι ότι ο Αλέξης το «μπέρδεψε» λίγο το πράγμα: Μίλησε για το μνημόνιο, λέγοντας πως «πρέπει να βγάλουμε τώρα το αγκίστρι που έχει πιάσει έναν ολόκληρο λαό» και λίγο πιο κάτω είπε πως «θα κρατικοποιήσουμε τις τράπεζες» με τα χρήματα της ανακεφαλαιοποίησης!! Δηλαδή με τα λεφτά του μνημονίου!!

Υποσχέθηκε «κούρεμα» των δανείων των ιδιωτών, παρακάμπτοντας το γεγονός ότι θα χρειαστούν αρκετά δισ. ευρώ (υπολογίζεται ακόμη και 40 δισ.) για να «κλείσουν» οι τρύπες που θα ανοίξουν..

Ζήτησε αναστολή πληρωμής των τόκων που καταβάλλουμε στους δανειστές -μεταξύ των οποίων η τρόικα- αλλά ταυτόχρονα να απελευθερωθούν άτοκα δάνεια για επενδύσεις προς την Ελλάδα από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων..

Μίλησε ακόμη για ενίσχυση του ρόλου του δημοσίου σε μια σειρά από επιχειρήσεις όπως τα ΕΛΠΕ και η ΔΕΠΑ και αναβάθμιση οργανισμών όπως το ΙΓΜΕ.

Για να μην τον αδικήσουμε περιέγραψε και τρόπους ενίσχυσης των εσόδων: Ένας από αυτούς η αύξηση της άμεσης φορολόγησης στον πλούτο και τα υψηλά εισοδήματα.. Χωρίς βέβαια να διευκρινιστεί ποιοι είναι οι πλούσιοι και τα υψηλά εισοδήματα πλέον στην Ελλάδα.. Αν μη τι άλλο, όπως προανήγγειλε, θα έχει προηγηθεί μία «ακτινογραφία» της περιουσίας που διαθέτει κάθε νοικοκυριό είτε αυτή είναι στην Ελλάδα, είτε στο εξωτερικό!!

Σε γενικές γραμμές έδωσε την αίσθηση πως «λεφτά υπάρχουν».. Και πως μπορούμε να μην ακολουθήσουμε τους κανόνες που έχουν υιοθετηθεί για την χρηματοδότησή μας, αλλά παρόλα αυτά να βάλουμε στην τσέπη τα ποσά που διαθέτει της τρόικα..

Αν και στο τέλος της ομιλίας του μιλώντας για «αναπτυξιακές σχέσεις» έκλεισε το «μάτι» για πιθανό μελλοντικό δανεισμό σε κράτη όπως η Ρωσία, η Κίνα και οι αραβικές χώρες..

Ίσως ένα δείγμα για το πώς είδε μερίδα πληθυσμού την ομιλία Τσίπρα να αποτυπώνεται ανάγλυφα σε κειμενάκι που «αλίευσα» από σελίδα κοινωνικής δικτύωσης. Έλεγε λοιπόν το συγκεκριμένο, ας πούμε σχόλιο:

«Μια φίλη μου έχει εκστασιασθεί με το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Θα απολυθεί από τη δουλειά της, θα πάρει πλήρη αποζημίωση, θα ζει επί δυο χρόνια με το αυξημένο επίδομα ανεργίας και θα απολαμβάνει τον κοινωνικό τουρισμό. Και μετά θα προσληφθεί στο Δημόσιο όπου θα έχουν αποκατασταθεί οι μισθοί. Αφού προηγουμένως θα της έχουν διαγραφεί τα δάνεια. Το μόνο που τη χαλάει είναι αν στον κοινωνικό τουρισμό θα περιλαμβάνεται spa η όχι»!!

Και είναι κρίμα, πράγματι, για έναν άνθρωπο που θα μπορούσε να φέρει άλλον «αέρα» στην εγχώρια πολιτική σκηνή να αντιμετωπίζεται ως πολιτικός που έχει βγει από το παρελθόν. Από τις εποχές που λεφτά υπήρχαν και μετουσιώνονταν σε δόγματα τύπου «Τσοβόλα δώστα όλα».. έστω και δανεικά…

Keywords
Τυχαία Θέματα