Υποβάθμισε τον ΟΤΕ σε Caa1 η Moody΄s

Σε Caa1 υποβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα του ΟΤΕ η Moody΄s Investors Service από B3 προηγουμένως, ενώ υποβάθμισε σε Caa2 την αξιολόγηση πιθανότητας αθέτησης.

Την ίδια στιγμή υποβάθμισε σε Caa1 από B3 την αξιολόγηση στα μη εξασφαλισμένα διεθνή μεσοπρόθεσμα ομόλογα με εξοφλητική προτεραιότητα (GMTN) και

στα παγκόσμια ομόλογα που έχουν εκδοθεί από την OTE PLC.

Όλες οι αξιολογήσεις έχουν αρνητικό outlook.

Σε σχετική ανάλυση η Moody΄s επισημαίνει ότι η υποβάθμιση του Οργανισμού ακολουθεί την επιβολή ανώτατου ορίου Caa2 στην αξιολόγηση των ελληνικών επιχειρήσεων λόγω του αυξημένου κινδύνου εξόδου της χώρας από την Ευρωζώνη.

Η υποβάθμιση σε Caa2 αντανακλά την άποψη του οίκου ότι ο ΟΤΕ αντιμετωπίζει μεγαλύτερο κίνδυνο αθέτησης του τραπεζικού του χρέους καθώς ένα σημαντικό μέρος του χρέους υπόκειται στο ελληνικό δίκαιο και σε αυτό το πλαίσιο είναι εκτεθειμένο σε επαναπροσδιορισμό (redenomination).

Η υποβάθμιση σε Caa1, προσθέτει ο οίκος, για τα ομόλογα που έχουν εκδοθεί στο πλαίσιο του GMTN και διέπονται από το βρετανικό δίκαιο, βασίζεται στην εκτίμηση για μικρότερες εκτιμώμενες απώλειες στο χρέος ξένου δικαίου σε σχέση με τα ομόλογα ελληνικού δικαίου.

Η Moody΄s επαναλαμβάνει ταυτόχρονα ότι αν και ο κίνδυνος του επαναπροσδιορισμού νομίσματος για την Ελλάδα είναι σημαντικός, αυτό δεν αποτελεί και το κεντρικό σενάριο στις εκτιμήσεις του οίκου.

Αυτό οφείλεται στην άποψη της Moody΄s ότι εξακολουθεί να υπάρχει σημαντικό πεδίο εφαρμογής και μεγάλα κίνητρα τόσο για τις ελληνικές αρχές όσο και για την Τρόικα για να φτάσουν σε συμβιβασμό και να αποφύγουν αυτό το ενδεχόμενο.

Εάν αυξηθεί περαιτέρω ο κίνδυνος εξόδου της Ελλάδας μετά τις εκλογές της 17ης Ιουνίου η Moody΄s θα μπορούσε να υποβαθμίσει την ανώτατη αξιολόγηση Caa2 που έχει αναθέσει στους ελληνικούς τίτλους.

Πηγή: telecomnews.gr

Σχετικά άρθρα:

Υποβάθμισε την αξιολόγηση του ΟΤΕ η Moody΄sΗ Moody’s υποβάθμισε 12 βρετανικές τράπεζεςΥποβάθμιση του δήμου Αθηναίων από Moody’s

Υποβάθμισε τον ΟΤΕ σε Caa1 η Moody΄s | Παρουσία - Καθημερινή αδέσμευτη ηλεκτρονική εφημερίδα

Keywords
Τυχαία Θέματα