Το 1ο επίσημο exit poll

……………………………………………………………………………………………..

Εκτός μηχανογραφικού δελτίου έμεινε τελικά το Τμήμα Οπτικής – Οπτομετρίας που επρόκειτο να λειτουργήσει από την προσεχή ακαδημαϊκή περίοδο στο Παράρτημα του ΤΕΙ Ηπείρου στην Ηγουμενίτσα, όπως άλλωστε είχε αποφασίσει η Υπουργός Παιδείας στα μέσα του Φλεβάρη, για αναστολή λειτουργίας 7 συνολικά τμημάτων ΤΕΙ.

Η λειτουργία του τμήματος Οπτικής – Οπτομετρίας στην Ηγουμενίτσα, καθώς και άλλων έξι συνολικά τμημάτων ΤΕΙ

ανά τη χώρα, είχε αποφασιστεί από τον πρώην Υπουργό Παιδείας κ. Άρη Σπηλιωτόπουλο, χωρίς όμως να υπάρχει ο ανάλογος στρατηγικός σχεδιασμός, ούτε οι κατάλληλες υποδομές και το προσωπικό ώστε να μπορέσουν τα τμήματα να λειτουργήσουν άμεσα, αφού κάποια από τα τμήματα αυτά, όπως άλλωστε και το Οπτικής-Οπτομετρίας, είναι ιδιαιτέρως απαιτητικά.

Και αυτοί είναι οι λόγοι που οδήγησαν και την Υπουργό στο να αναστείλει τη λειτουργία τους, τουλάχιστον για το προσεχές έτος, σε συνδυασμό με τη βούληση της κυβέρνησης για περικοπές σε τμήματα, τόσο ΤΕΙ όσο και ΑΕΙ, στο πλαίσιο της οικονομικής στενότητας και των πόρων για την Παιδεία που όπως φαίνεται θα είναι τελικά μειωμένοι.

Το συμπέρασμα είναι ότι το ΤΕΙ Ηπείρου μένει χωρίς νέα τμήματα, αφού εκτός του Οπτικής – Οπτομετρίας, ήταν να λειτουργήσουν από το 2010-2011, άλλα δύο τμήματα στην Άρτα. Το Τεχνολογίας Οργάνων και το Ηλεκτρονικής.

Στις 11 Φεβρουαρίου η Υπουργός Παιδείας, ημέρα που ουσιαστικά προανήγγειλε ότι νέα τμήματα δεν θα υπάρξουν, είχε μεταξύ άλλων δηλώσει, μετά από ερώτηση στη Βουλή για την μη ύπαρξη νέων τμημάτων ΤΕΙ, για πρώτη φορά φέτος, τα εξής:

Αναδημοσίευση από: thesprotia-news.blogspot.com

Σχετικά άρθρα:

Ένα βίντεο για την Ελλάδα…Εκτός μηχανογραφικού το Τμήμα Οπτικής του ΤΕΙ ΗπείρουWind: Πιλοτικό ψηφιακό exit poll

Το 1ο επίσημο exit poll | Παρουσία - Καθημερινή αδέσμευτη ηλεκτρονική εφημερίδα

Keywords
Τυχαία Θέματα