Πρόκριση στους «8» για την εθνική με 1-0 επί της Ρωσίας


Οι Έλληνες παίκτες πανηγυρίζουν μετά το τέλος του αγώνα με τη Ρωσία

Πάμε σαν άλλοτε! Όπως τότε το 2004, έτσι και τώρα η εθνική μας ομάδα κόντρα σε κάθε προγνωστικό νίκησε στη Βαρσοβία το φαβορί της αναμέτρησης Ρωσία με 1-0 την τρίτη και τελευταία αγωνιστική του 1ου ομίλου του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος και προκρίθηκε ως δεύτερη στα προημιτελικά της διοργάνωσης. Το «χρυσό» γκολ

για την ομάδα του Σάντος που ξεχείλιζε από πάθος και αυταπάρνηση, πέτυχε ο Γιώργος Καραγκούνης στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου. Η εθνική μας ομάδα είχε και δοκάρι στο 70΄ με απ΄ευθείας εκτέλεση φάουλ του Τζαβέλλα, ενώ ζήτησε και πέναλτι σε καθαρή ανατροπή του Καραγκούνη στο 61΄. Συγκλονιστικό παιχνίδι έκαναν όλοι οι διεθνείς μας που έμαθαν από τα λάθη των προηγούμενων αγώνων και εμφανίστηκαν συγκεντρωμένοι και στα 90 λεπτά του αγώνα απέναντι στους Ρώσους που έχασαν μεν ευκαιρίες, όμως είχαν πρόβλημα στην τελική πάσα απέναντι στο ελληνικό αμυντικό «τείχος». Το παρών έδωσαν στο γήπεδο 3.500 φίλοι της εθνική μας ομάδας που εμψύχωναν καθόλη τη διάρκεια του αγώνα τις προσπάθειες των διεθνών μας.

Η πρώτη φάση του αγώνα σημειώθηκε μόλις στο 2΄ λεπτό όταν ο Σηφάκης χρειάστηκε να βγει από την εστία του για να προλάβει τον Σιρόκοφ που έμπαινε επικίνδυνα στα ελληνικά καρέ.

Στο 5ο λεπτό η Ελλάδα έφτασε πολύ κοντά στο γκολ: Από κόρνερ του Καραγκούνη από δεξιά ο Κατσουράνης με γυριστό πλασέ σημάδεψε την ρωσική εστία, όμως με υπερένταση ο Μαλαφέεφ έδιωξε την μπάλα μπροστά από το κεφάλι του Σαλπιγγίδη που ετοιμαζόταν να την καρφώσει στα δίχτυα!

Η Εθνική μας ομάδα είχε τον έλεγχο στον χώρο του κέντρου στο ξεκίνημα, με πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας απέναντι στους Ρώσους που έπαιζαν επιφυλακτικά.

Η ομάδα του Άντβοκαατ «απάντησε» στην ευκαιρία του Κατσουράνη με τον Αρσάβιν στο 10ο λεπτό, που από πολύ κοντά με προβολή προσπάθησε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, όμως ο Σηφάκης με έγκαιρη επέμβαση αποσόβησε τον μεγάλο κίνδυνο. Η Ρωσία άρχισε να ανεβάζει «στροφές» και στο 13΄ σε φάση διαρκείας έχασε άλλη μια καλή ευκαιρία με σουτ του Κερζακόφ στο ύψος της περιοχής που «έγλυψε» το αριστερό «Γ» της εστίας του Σηφάκη.

Στο 16΄ σε ταχύτατη αντεπίθεση των Ρώσων ο Ζιρκόφ πλαγιοκόπησε από αριστερά την ελληνική άμυνα, γύρισε επικίνδυνα την μπάλα και ο Κατσουράνης με υπερένταση έκοψε σε κόρνερ.

Κάθε σχεδόν επίθεση των γρήγορων Ρώσων προκαλούσε «συναγερμό» στην ελληνική άμυνα και στο 20΄ ξαφνικό σουτ του Κερζακόφ στο ημικύκλιο της περιοχής πέρασε άουτ. Η ομάδα του Άντβοκαατ όσο κυλούσε ο χρόνος πήρε για τα καλά την πρωτοβουλία των κινήσεων και προσπαθούσε από δεξιά κυρίως να διασπάσει την καλά οργανωμένη πάντως ελληνική άμυνα που στον κρίσιμο αγώνα εμφανίστηκε αν μην τι άλλο καλύτερα προετοιμασμένη και με μεγαλύτερη αυτοσυγκέντρωση.

Παρόλα αυτά όμως στον χώρο του κέντρου η ομάδα του Σάντος δεν μπορούσε να ανταπεξέλθει στο πιεστικό μαρκάρισμα και στις γρήγορες εναλλαγές των Ρώσων με αποτέλεσμα να είναι σε θέση άμυνας η εθνική μας στο μεγαλύτερο

Keywords
Τυχαία Θέματα