Τεράστιο πλοίο εισβάλει στην Βενετία (εικόνες)

Χιλιάδες Ιταλοί βγήκαν στα κανάλια της πόλης διαμαρτυρόμενοι για το 140.000 τόνων κρουαζιερόπλοιο που τους έκοβε τη θέα και μόλυνε τα νερά αγνοώντας επιδεικτικά την απαγόρευση για την προσέγγιση μεγάλων πλοίων.
Το MSC Divinia με τους 4500 τουρίστες δέσποζε πίσω από την πλατεία του Αγίου Μάρκου ενώ οι διαδηλωτές σήκωναν πανό και φώναζαν συνθήματα. Μετά την βύθιση Costa Concordia

ακτιβιστές έχουν ξεκινήσει μεγάλη κινητοποίηση προκειμένου να απαγορευτεί η είσοδος μεγάλων πλοίων στο λιμάνι της Βενετίας.

Το μήκους 333 μέτρων κρουαζιερόπλοιο αν και φέρει το όνομα της Ιταλίδας σταρ Σοφία Λόρεν δεν ήταν καλοδεχούμενο στην ατμοσφαιρική πόλη και οι διαδηλωτές απηύθυναν ανοιχτή επιστολή στην ηθοποιό με την οποία την καλούν να απαιτήσει από τους ιδιοκτήτες του να αφαιρέσουν το όνομά της από το πλοίο!

«Δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι θέλετε να συνδεθεί το όνομά σας, το οποίο είναι ένας θρύλος για τους Ιταλούς και όλο τον κόσμο, με ένα πλοίο το οποίο συμβάλει στη καταστροφή και τη μόλυνση της Βενετίας που αποτελεί κομμάτι της ανθρώπινης κληρονομιάς. Αυτό το πράγμα μολύνει την ατμόσφαιρα όσο 15.000 αυτοκίνητα», αναφέρει το γράμμα στο οποίο επίσης υπογραμμίζεται ότι τα απόνερα του κρουαζιερόπλοιου είναι πολύ πιθανό να προκαλέσουν ανεπανόρθωτη ζημιά στα θεμέλια εκκλησιών και ιστορικών κτιρίων.

Αναδημοσίευση από: thesprotia-news.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχετικά άρθρα.

Τεράστιο πλοίο εισβάλει στην Βενετία (εικόνες) | Παρουσία - Καθημερινή αδέσμευτη ηλεκτρονική εφημερίδα

Keywords
Τυχαία Θέματα