Σάντος: Πιστεύω στις δυνατότητες μας

Πανέτοιμοι για το ματς-πρόκριση κόντρα στη Ρωσία, εμφανίστηκαν, τόσο ο Φερνάντο Σάντος, όσο και οι ποδοσφαιριστές του Σωκράτης Παπασταθόπουλος και Φάνης Γκέκας.

Ο Πορτογάλος ομοσπονδιακός τεχνικός του αντιπροσωπευτικού μας «συγκροτήματος» και οι δυο διεθνείς άσοι παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου ενόψει του αυριανού (16/06) τελικού με τους Ρώσους, τονίζοντας πως είναι έτοιμοι για τη νέα μεγάλη πρόκληση, ενώ δεν παρέλειψαν να εκφράσουν την

αισιοδοξία τους για πρόκριση στους «8» της διοργάνωσης.

Αναλυτικά οι δηλώσεις τους:

Φερνάντο Σάντος: «Σίγουρα το παιχνίδι των Ρώσων το γνωρίζουμε πολύ καλά, έχει αναλυθεί όπως και στους προηγούμενους αγώνες και είναι αλήθεια ότι ακούγεται πως η ομάδα δεν ήταν καλά διαβασμένη. Κάτι τέτοιο δεν συνέβη. Οι ποδοσφαιριστές πήραν μαζί τους ο καθένας 3 DVD από τις ομάδες που θα αντιμετωπίζαμε στην προετοιμασία, όπως και εδώ δώσαμε στους ποδοσφαιριστές έναν φάκελο με τα δυνατά και τα αδύναμα σημεία των αντιπάλων. Επίσης και εδώ είδαμε κάποια παιχνίδια της Ρωσίας που κατά την άποψή μου δεν πρόκειται να αλλάξει στυλ παιχνιδιού γιατί οι μεγάλες ομάδες δεν το κάνουν. Δεν θα προσαρμοστούν σε εμάς, αλλά θα κάνουν αυτό που ξέρουν. Είναι εξαιρετικοί στην τεχνική από τη μέση κυρίως και μπροστά. Θέλουν να έχουν την κατοχή και ζητούν την μπάλα για να μπορέσουν να παίξουν. Από την άλλη είναι εξοικειωμένοι, ο ένας γνωρίζει το παιχνίδι του άλλου και υπάρχει συνοχή μεταξύ τους. Είναι κάθετοι στις κινήσεις που κάνουν και βέβαια είναι δυνατοί στις αντεπιθέσεις, οπότε είναι ξεκάθαρο ότι γνωρίζουμε το παιχνίδι των Ρώσων και είναι στο χέρι μας να εξουδετερώσουμε τα όπλα τους. Να έχουμε κατά πρώτο λόγο συγκέντρωση και οργάνωση όταν δεν έχουμε την μπάλα και όταν την έχουμε με αυτοπεποίθηση να ψάξουμε το γκολ που θα μας δώσει την πρόκριση.

Στον αμυντικό τομέα πρέπει να είμαστε πιεστικοί, είτε έχουν την μπάλα είτε όχι, ώστε να εξουδετερώσουμε το παιχνίδι τους. Ωστόσο το αμυντικό είναι μόνο ένα κομμάτι, υπάρχει και το επιθετικό στο οποίο θα προσπαθήσουμε να ψάξουμε το γκολ.

Δεν νομίζω ότι θα παίξει ρόλο το γεγονός ότι στις δύο τελευταίες διοργανώσεις ήμασταν μαζί στον όμιλο. Δεν παίζει ρόλο η προϊστορία. Εμείς πιστεύουμε στις δυνατότητές μας και νομίζω θα τα καταφέρουμε. Από τη στιγμή που κυνηγάμε τη νίκη, θα προσπαθήσουμε να έχουμε την μπάλα στα πόδια μας και να πετύχουμε κάποιο τέρμα.

Ξέρω ποια είναι η ομάδα που θα παίξει, αλλά τώρα αν είναι κάποιοι καινούριοι θα το δούμε αύριο.

Η αλήθεια είναι πως δεν μπορώ να σάς πω την τακτική που θα ακολουθήσω αύριο. Είναι λογικό να θέλετε να μάθετε, αλλά δεν μπορώ να σάς πω.

Θα πως στους ποδοσφαιριστές μου ό,τι και στην αρχή της προετοιμασίας. Τους τα είχα δώσει και γραμμένα μάλιστα. Αυτά που πρέπει να κάνουμε, αλλά και να έχουμε σεβασμό, όχι φόβο για κάθε αντίπαλο. Τους τα είχα δώσει στα ελληνικά».

Σωκράτης Παπασταθόπουλος: «Τα παιχνίδια δεν πήγαν όπως θα θέλαμε. Νομίζω ότι η κουβέντα για τη διαιτησία δεν βγάζει πουθενά. Είμαστε 100% έτοιμοι και θα

Keywords
Τυχαία Θέματα