Έκλεισε η ψαλίδα ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ λίγο πριν από τις πιο δραματικές εκλογές των τελευταίων δεκαετιών

Μάχη μέχρι την τελευταία ψήφο, σε μια αμφίρροπη κόντρα άνευ προηγουμένου, προμηνύουν οι τελευταίες «μυστικές» δημοσκοπήσεις, λίγο πριν από τις πιο δραματικές εκλογές των τελευταίων δεκαετιών. Το «θρίλερ» απαιτεί… γερά νεύρα, καθώς οι διαφορές μεταξύ της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ είναι στο όριο του στατιστικού λάθους, ενώ σημαντικό ρόλο παίζει και το μεγάλο ποσοστό των αναποφάσιστων.

Μάλιστα, σε ορισμένες εταιρείες δημοσκοπήσεων οι αναποφάσιστοι ξεπερνούν το 15%!

Αυτή η ρευστότητα δημιουργεί ένα κλίμα αβεβαιότητας ως προς την τελική έκβαση της εκλογικής αναμέτρησης, καθώς οι περισσότερες εταιρείες έρευνας καταγράφουν ισχνό προβάδισμα της ΝΔ, ενώ άλλες εκτιμούν ότι η κοινωνική δυναμική, εφόσον εκφραστεί στην κάλπη, θα δώσει τη νίκη στον ΣΥΡΙΖΑ.

Τα στοιχεία των ερευνών που παραδόθηκαν την Παρασκευή σε κόμματα και άλλους ενδιαφερόμενους δείχνουν ότι η ψαλίδα μεταξύ της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, που κινείτο μεταξύ δύο και πέντε μονάδων, έχει κλείσει δραματικά. Η άνοδος που σημείωσε το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα, του επέτρεψε να βρίσκεται ήδη σε απόσταση αναπνοής από την πρώτη θέση, ενώ σε κάποιες έρευνες εμφανίζεται να έχει πάρει και την πρωτιά.

Η εξέλιξη αυτή εκτιμάται ότι οφείλεται στην αίσθηση που δημιουργήθηκε σε μεγάλο μέρος της κοινής γνώμης ότι η ΝΔ έχει εξασφαλίσει τη νίκη, με αποτέλεσμα να σταματήσει η συσπείρωση ψηφοφόρων. Στον αντίποδα, κινητοποιήθηκαν δυνάμεις από το χώρο της Αριστεράς, που ενίσχυσαν τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ.

Όσον αφορά στα άλλα κόμματα, το ΠΑΣΟΚ φαίνεται να κινείται σε διψήφιο νούμερο, χωρίς όμως να έχει σταθεροποιηθεί, καθώς εμφανίζεται ευάλωτο στην πίεση της ΝΔ. Κοντά στο ποσοστό της 6ης Μαΐου δείχνει να κινείται η Χρυσή Αυγή, παρά την κάμψη που είχε υποστεί κάποια περίοδο μεταξύ των δύο αναμετρήσεων. Σταθερή εμφανίζεται και η Δημοκρατική Αριστερά, κοντά στα προηγούμενα ποσοστά της, ενώ κάμψη παρατηρείται για τους Ανεξάρτητους Έλληνες και το ΚΚΕ.

Keywords
Τυχαία Θέματα