Νέο φονικό χτύπημα του Εγκέλαδου στη Β.Ιταλία

Μεγαλώνει ώρα με την ώρα ο κατάλογος των θυμάτων απο το νέο σφοδρό χτύπημα του Εγκέλαδου με 5,8 Ρίχτερ στη Μόντενα της Ιταλίας τον οποίο ακολούθησαν αρκετοί μετασεισμοί ο μεγαλύτερος εκ των οποίων εντάσεως 4,7 Ρίχτερ. Για τουλάχιστον δέκα νεκρούς και δεκάδες τραυματίες έκανε λόγο το ιταλικό SKY TG24, ενώ οι πυροσβέστες, έχουν κινητοποιηθεί σε μια προσπάθεια απεγκλωβισμού εργατών που φέρεται να έχουν καταπλακωθεί από τα συντρίμμια σε βιομηχανία έξω από το χωριό Μεντόλα. Μεταξύ των θυμάτων είναι εργάτες και ένας

καθολικός ιερέας. Σε όλη την βόρεια Ιταλία έχουν εκκενωθεί τα σχολεία, ενώ οι τηλεφωνικές συνδέσεις είναι, σε πολλές περιπτώσεις, εκτός λειτουργίας.

Στο χωριό Φινάλε Εμίλια, κατέρρευσε ο πύργος που είχε ήδη υποστεί σοβαρές ζημιές από την σεισμική δόνηση της 20ης Μαΐου, ενώ στο χωριό Μιράντολα, κατέρρευσε η κεντρική εκκλησία.

Ο σημερινός σεισμός, 5,8 βαθμών ρίχτερ, έγινε αισθητός σε όλη την βόρειο Ιταλία: στο Μιλάνο εκκενώθηκαν προληπτικά δεκάδες γραφεία, ενώ το ίδιο συνέβη και με σειρά καταστημάτων στην Μπολόνια. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, εκκενώθηκε και το γενικό νοσοκομείο της Μόντενα.

«Οι κρατικοί θεσμοί θα κάνουν άμεσα ότι μπορούν για την αντιμετώπιση της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης, για να βοηθηθούν οι πολίτες», δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι σε σύντομη συνέντευξη Τύπου μετά τον τραγικό σεισμό που έπληξε την βορειοανατολική Ιταλία στις 9 σήμερα το πρωί.

«Τη στιγμή που ξαναχτύπησε ο Εγκέλαδος, ήμασταν έτοιμοι να αρχίσουμε την συνεδρίαση στο κυβερνητικό μέγαρο, για την παροχή βοήθειας σε όσους είχαν πληγεί από τον πρώτο σεισμό, της 20ης Μαίου», πρόσθεσε ο Μάριο Μόντι.

Ο Ιταλός υπουργός Παιδείας Φραντσέσκο Προφούμο έκανε γνωστό ότι μέχρι την Πέμπτη τα σχολεία πρόκειται να μείνουν κλειστά, για να μπορέσουν να εξακριβωθούν όλες οι ζημιές στα διάφορα εκπαιδευτικά ιδρύματα της περιοχής. Το υπουργείο παιδείας της Ρώμης, απέστειλε ειδικές ομάδες ψυχολόγων, προς στήριξη των κατοίκων, και ιδίως, των παιδιών.

Πολλοί σχολιαστές, υπογραμμίζουν ότι η νέα, σημερινή, ισχυρή δόνηση δυσκολεύει σε τραγικό βαθμό την οικονομική αναδιοργάνωση της περιοχής, διότι πολλές παραγωγικές βιομηχανικές εγκαταστάσεις, που υπέστησαν σοβαρότατες ζημιές, είχαν ήδη πληγεί από το πρώτο χτύπημα του Εγκέλαδου, στις 20 Μαίου.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχετικά άρθρα.

Νέο φονικό χτύπημα του Εγκέλαδου στη Β.Ιταλία | Παρουσία - Καθημερινή αδέσμευτη ηλεκτρονική εφημερίδα

Keywords
Τυχαία Θέματα