•Κλείνουν το Ε.ΚΕ.Ψ.Υ.Ε στο Αιγάλεω •Αντίθετη η Αυτοδιοίκηση της περιοχής

Οι πολιτικές της λιτότητας και του μνημονίου αφού εξαθλιώνουν καθημερινά τους Έλληνες Πολίτες στερώντας τους ακόμη και τα πιο αναγκαία για την επιβίωσή τους , τώρα το Υπουργείο Υγείας προχωρεί και στο κλείσιμο δομών ψυχικής υγείας . 

Μια τέτοια περίπτωση είναι το Κέντρο Ψυχικής Υγιεινής και Ερευνών ( Ε.ΚΕ.Ψ.Υ.Ε) στο Αιγάλεω .

Σύμφωνα με την Δ/ντρια του κέντρου στις 25 Ιουνίου 2012 το Δ.Σ. της ανακοίνωσε την κατάργηση του παραρτήματος

στο Αιγάλεω , γεγονός που μηδενίζει τους κόπους , τις προσπάθειες και την προσφορά του κέντρου για πάνω από 25 χρόνια στην περιοχή της Δυτικής Αθήνας

Το ΕΚΕΨΥΕ ιδρύθηκε το 1956 , είναι Νομικό πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου , υπαγόμενο , επιχορηγούμενο και εποπτευόμενο από το Υπουργείο Υγείας . 

Μέχρι σήμερα λειτουργεί σε Αθήνα , Αιγάλεω , Πειραιά , Θεσσαλονίκη , Πάτρα και Ηράκλειο Κρήτης . Προσφέρει σημαντικές υπηρεσίες στην πρόληψη και την θεραπεία σε παιδιά , εφήβους ενήλικες και στις οικογένειές τους . 

Ακόμη προσφέρει υπηρεσίες αποκατάστασης σε ψυχωσικούς ασθενείς και τις οικογένειές τους . 

Αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο παράρτημα καλύπτει περιοχές της Δυτικής Αθήνας και συγκεκριμένα τους Δήμους Αγίας Βαρβάρας , Αιγάλεω , Χαϊδαρίου , Ασπροπύργου και Ελευσίνας .

Ακόμη έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον το γεγονός ότι το κόστος για την λειτουργία του είναι μόνο το ενοίκιο των 3000 ευρώ τον μήνα , αφού οι ασθενείς καταβάλλουν τόσο το εισιτήριο , όσο και την εξέτασή τους . 

Σύμφωνα με πληροφορίες στα σχέδια του Υπουργείου Υγείας , μετά την κατάργηση του εν λόγω παραρτήματος στο Αιγάλεω , είναι η συγχώνευσή του με εκείνο του Πειραιά , στερώντας έτσι πολύτιμες υπηρεσίες ψυχικής υγείας στους κατοίκους ,της ήδη από χρόνια υποβαθμισμένης Δυτικής Αθήνας

Άμεση ήταν η αντίδραση του Δημάρχου Αιγάλεω κ. Χρήστου Καρδαρά , ο οποίος καταρχήν εκδήλωσε την αντίθεσή του , ενώ ενημέρωσε τους συναδέλφους του Δημάρχους των όμορων Δήμων , Αγίας Βαρβάρας και Χαϊδαρίου , ζητώντας τους την από κοινού συντονισμένη στάση τους ενάντια στην κατάργηση του παραρτήματος στο Αιγάλεω . Μαθαίνουμε ότι και οι άλλοι δυο Δήμαρχοι εξέφρασαν την αντίθεσή τους στο γεγονός , ενώ συμφωνήθηκε να συντονίσουν τις ενέργειές τους προς το Υπουργείο και τους αρμόδιους φορείς .

πηγή : http://www.westvoice.gr/

Δεν υπάρχουν σχετικά άρθρα.

•Κλείνουν το Ε.ΚΕ.Ψ.Υ.Ε στο Αιγάλεω •Αντίθετη η Αυτοδιοίκηση της περιοχής | Παρουσία - Καθημερινή αδέσμευτη ηλεκτρονική εφημερίδα

Keywords
Τυχαία Θέματα