Google I/O 2012 – 1η Μέρα

Ολοκληρώθηκε πριν λίγο η εναρκτήρια ομιλία του Google I/O 2012 η οποία εστίασε κυρίως στο Android και το Google Plus.

Το Android έφτασε τις 400.000.000 ενεργές συσκευές από 100.000.000 το προηγούμενο χρόνο, ενώ καθημερινά ενεργοποιούνται περισσότερες από 1.000.000 συσκευές.

Το συνέδριο ξεκίνησε με την ανακοίνωση της νέας

έκδοσης 4.1 του Android με την ονομασία Jelly Bean. Μεγάλο βάρος στο 4.1 δόθηκε στην απόδοση του interface, κάνοντάς το ακόμη πιο γρήγορο και αποκρίσιμο, ενώ παρέχονται νέα εργαλεία στους προγραμματιστές και τους κατασκευαστές για να βελτιώνουν την απόδοση των εφαρμογών και των συσκευών τους.
Το 4.1 θα αρχίσει να διατίθεται στις συσκευές Nexus της Google από τα μέσα Ιουλίου, μαζί με τον κώδικα του λειτουργικού.

Ταυτόχρονα βελτιώθηκε το γραφικό περιβάλλον, το πληκτρολόγιο με νέα λεξικά και πρόβλεψη γραφής όπου το κινητό προβλέπει τις επόμενες λέξεις που θα πληκτρολογήσει ο χρήστης. Σημαντική προσθήκη είναι η αναγνώριση φωνής χωρίς τη χρήση διαδικτύου. Η ομάδα του Android κατάφερε να χωρέσει τη μηχανή αναγνώρισης φωνής στο περιορισμένο περιβάλλον (υπολογιστικά και όχι μόνο) ενός κινητού. Βελτιώθηκε το λειτουργικό για ανθρώπους με ειδικές ανάγκες, με συνδυασμό gestures και φωνητικών εντολών όπως και η υποστήριξη συσκευών braille. Η εφαρμογή της κάμερας απέκτησε εύκολα previews και δυνατότητα undo σε περίπτωση που σβήσουμε κάποια φωτογραφία. Ακόμη προστέθηκαν νέες δυνατότητες στις λειτουργίες NFC για διαμοιρασμό αρχείων.

Σημαντική ανανέωση υπήρξε στο σύστημα notifications, όπου εμπλουτίστηκαν με δυνατότητες, όπως το να μπορείς να καλέσεις κάποιον απευθείας από το notification της αναπάντητης κλήσης. Επιπλέον μπορούν να υπάρχουν φωτογραφίες στα nofication, να μεγαλώνουν κατά βούληση και να κάνουν διάφορες εργασίες. Ο σκοπός των βελτιώσεων είναι να μην χρειάζεται πάντοτε να ανοίγεις μια εφαρμογή για να διαχειριστείς το notification.

Μαζί με το Android 4.1 θα διατεθεί για πρώτη φορά και το PDK (Platform Development Kit), το οποίο θα βοηθά τους κατασκευαστές να μεταφέρουν γρήγορα και εύκολα τη νέα έκδοση του Android στις συσκευές τους. Στο μέλλον το PDK θα διατίθεται περίπου 3 μήνες πριν την εκάστοτε έκδοση του Android, ώστε οι κατασκευαστές να βγάζουν πιο γρήγορα updates για τις συσκευές τους.

Παρουσιάστηκε το Google Now και νέες λειτουργίες αναζήτησης. Το Google Search χρησιμοποιεί ένα νέο τρόπο αναζήτησης και εμφάνισης των πληροφοριών χρησιμοποιώντας την τεχνολογία knowledge graph της Google.
Στα παραδείγματα ο παρουσιαστής ρώτησε το κινητό του ποιος είναι ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας και το κινητό απάντησε ο Yoshihiko Noda εμφανίζοντας την φωτογραφία του. Άλλες ερωτήσεις ήταν ποιος είναι ο ορισμός του ρομπότ, πόσο ψηλό είναι το space needle και δείξε μου φωτογραφίες από pygmy marmosets (οι μικρότερες μαϊμούδες στο κόσμο). Το κινητό τις απάντησε όλες με επιτυχία και με φωτογραφίες.

Το Google Now είναι μια τεχνολογία όπου το κινητό προσπαθεί να βρει και να εμφανίσει στο χρήστη πληρ

Keywords
Τυχαία Θέματα