Η Microsoft παρουσίασε το νέο Office (video)

Η Microsoft παρουσίασε χθες στο Σαν Φρανσίσκο την τελευταία έκδοση του λογισμικού Office, την οποία ο CEO της εταιρείας, Steve Ballmer, χαρακτήρισε ως την πιο φιλόδοξη όλων.

Δύο είναι τα βασικά χαρακτηριστικά που διαφοροποιούν αισθητά το νέο Office από τις παλαιότερες εκδόσεις.

Το πρώτο είναι το γεγονός

ότι σχεδιάστηκε ειδικά για άνετη χρήση και σε tablets -αποκτώντας το Metro style των Windows 8- κι όχι μόνο σε λάπτοπ κι υπολογιστές. Έτσι, ανταποκρίνεται το ίδιο καλά τόσο στην αφή, όσο και σε εντολές που προέρχονται από το πληκτρολόγιο ή το ποντίκι του υπολογιστή.

Το δεύτερο είναι η προεπιλεγμένη αποθήκευση των αρχείων του χρήστη στην υπηρεσία Skydrive της Microsoft. Με άλλα λόγια, εάν κάποιος επιθυμεί να αποθηκεύει τα αρχεία του με τον παραδοσιακό τρόπο, θα πρέπει να αλλάξει τις ρυθμίσεις.

Τα Microsoft Word, Excel, Powerpoint και OneNote έχουν επανασχεδιαστεί και μάλιστα, το πρώτο τώρα έχει τη δυνατότητα να ανοίγει αρχεία PDF, καθώς επίσης, ο χρήστης θα μπορεί να ενσωματώνει και βίντεο.

Η ενσωμάτωση με το Yammer, το επαγγελματικό κοινωνικό δίκτυο, αλλά και με το Skype που εξαγοράστηκαν στο πρόσφατο παρελθόν από τη Microsoft, όπως ήταν αναμενόμενο, δίνει το παρόν, ενώ οι Bing Maps ως μέρος του Outlook θα δίνουν στο χρήστη οδηγίες εφόσον επισυνάπτεται σε ένα email κάποια διεύθυνση.

Να σημειώσουμε ότι το νέο Office θα τρέχει τόσο στα tablets και PC με τα νέα Windows 8,αλλά και τα Windows 7 όσο και στις Windows Phone συσκευές. Αντίθετα, δε θα είναι συμβατό με τα παλαιότερα Windows Vista και XP.

Η εταιρεία σημείωσε ότι σχεδιάστηκε ως υπηρεσία, ώστε να μπορεί να είναι συμβατή με όλες τις συσκευές που συνδέονται στο Διαδίκτυο. Η διάθεσή του στην αγορά θα ξεκινήσει στις αρχές του 2013.

Εάν θέλεις να ρίξεις μια ματιά στην preview έκδοση του νέου Office, κάνε κλικ εδώ.

e-go.gr

Επιμέλεια: Νικόλας Εμμανουήλ
[email protected]

Δεν υπάρχουν σχετικά άρθρα.

Η Microsoft παρουσίασε το νέο Office (video) | Παρουσία - Καθημερινή αδέσμευτη ηλεκτρονική εφημερίδα

Keywords
Τυχαία Θέματα