Επικοινωνήστε με το σώμα σας!

Πολύ σημαντικό ρόλο για την επιλογή των ορθών διατροφικών συνηθειών αποτελεί το περιβάλλον στο οποίο κινούμαστε και τα μηνύματα τα οποία λαμβάνουμε .Έχουμε σταματήσει να αξιολογούμε τον εαυτό μας βάσει αυτών που έχουμε καταφέρει και αρκετές φορές εξαρτάται η αυτοεκτίμησή μας απο έναν αριθμό που μας επιβάλλει η ζυγαριά. Άρα το περιβάλλον και η σωστή ψυχολόγια μπορούν να αναβαθμίσουν τον τρόπο ζωής του συγχρονου ανθρώπου.

Γιατι μπορούν κάποιοι άνθρωποι να τρώνε ό,τι θέλουν χωρίς να παχαίνουν ;

Ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός και αυτός είναι ένας σημαντικός παράγοντας που πρέπει

να λάβουμε υπόψιν μας.Αντί να σκεφτόμαστε πόσο αδύνατοι είναι οι άλλοι και να καταναλώνουμε ενέργεια σε άσχημες σκέψεις για το σώμα μας, καλύτερα να σκεφτόμαστε πώς θα ενδυναμώσουμε τα κίνητρα μας για να καταφέρουμε να φτάσουμε το στόχο μας!Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να τονίσω οτι δεν υπάρχει ιδανικό βάρος αλλά υγιες βάρος στο οποίο αισθανόμαστε απλώς όμορφα!Δεν υπάρχουν τροφές οι οποίες μας αδυνατίζουν ,αλλά μόνο σκέψεις οι οποίες δυστυχώς μας παχαίνουν.Όταν συνηδητοποιήσουμε ποιές είναι οι τροφές που ταιριάζουν στο σώμα μας και σε ποιά ποσότητα ,τότε θα πρέπει να συμπεριλάβουμε αυτές τις τροφές στιν καθημερίνοτητα μας. Το είδος και ο τρόπος διατροφής επιδρούν στην ευεξία μας μας περισσότερο απ’ όσο πιστεύουμε.Μόλις καθιέρωσουμε ένα σχήμα διατροφής ,παύουμε να αντιλαμβανόμαστε σε ποιο βαθμό μας επηρεάζει. Ακόμη κι όταν μας ενοχλεί κάποια τροφή ,τείνουμε να το παραβλέψουμε μετά από ένα διάστημα ,καθώς και την συνηθίζουμε και αντισταθμίζουμε την αρνητική επίδραση με διαφορετικό τρόπο.Ας αναζητήσετε λοιπόν τη σχέση μεταξύ διατροφής και ευεξίας και κρατήστε ημερολόγιο ώστε να παρακολουθήσετε αν υπάρχει σχέση ανάμεσα στο τι τρώτε και στο πώς νιώθετε .

Το σώμα επικοινωνεί μαζί μας.
Η ένταση της που βιώνουμε καθημερινά δεν μας αφήνουν να επικοινωνήσουμε μαζί του , όπως γίνεται και με παλιούς φίλους που έχουμε χαθεί.Δέν έχουμε παρά να το ακούσουμε και θα μας οδηγήσει μόνο του στον στόχο μας.Το σώμα μας μάς αγαπάει.Ας το αγαπήσουμε κι εμείς.Κλείστε την τηλεόραση και ακούστε μουσική!
Όταν όμως απλώς ακούμε μουσική, τι γίνεται; Η μουσική αγγίζει και επηρεάζει τον άνθρωπο; Η κατάλληλη για τον κάθε άνθρωπο μουσική, οδηγεί στο πρώτο στάδιο της χαλάρωσης – στη μυϊκή υποτονία και στη συνέχεια στη συναισθηματική εφορία. Ως γνωστόν, οι περισσότεροι άνθρωποι επηρεάζονται συναισθηματικά από τη μουσική. Όταν κάποιος ακούει μια μουσική που του αρέσει, ενεργοποιούνται οι ίδιες περιοχές του εγκεφάλου που σχετίζονται με την απόλαυση της τροφής και του σεξ.
Μιλώντας εμπειρικά, αυτή τη συναισθηματική εφορία που προσφέρει η μουσική την εισπράττω κάθε μέρα. Δεν είναι λίγες οι φορές που η μουσική μου προσφέρει χαλάρωση και μου δίνει τη δυνατότητα να αποδράσω νοητά από την καθημερινότητα και να αφήσω το μυαλό μου να ταξιδέψει σε πράγματα και πρόσωπα αγαπημένα. Ιδιαιτέρως όμως η disco μουσική μου δίνει κίνητρο να γυμναστώ, να περπατήσω περισσότερο, να χορέψω περισσότερο

Keywords
Τυχαία Θέματα