Ενίσχυση της συνεργασίας Ελλάδας – Ισραήλ στον τομέα της γεωργίας

Την περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας της Ελλάδας με το Ισραήλ στους τομείς της διαχείρισης υδάτων και εξοικονόμησης νερού, της βιολογικής γεωργίας και της παραγωγής και εμπορίας προϊόντων Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ) και Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης (ΠΓΕ), της εφαρμοσμένης αγροτικής έρευνας, των εγγειοβελτιωτικών έργων και των υδατοκαλλιεργειών συζήτησαν, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Καθηγητής Αθανάσιος Τσαυτάρης και ο αναπληρωτής υπουργός, Μάξιμος Χαρακόπουλος με την υπουργό Γεωργίας του Ισραήλ, Όριτ Νόκεντ, στη συνάντηση, που είχαν σήμερα στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, στο περιθώριο της επίσημης επίσκεψης, που πραγματοποιεί ο Ισραηλινός Πρόεδρος, Σιμόν Πέρες, στην Ελλάδα.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αθανάσιος Τσαυτάρης, που παρευρέθηκε και στην πρωινή συνάντηση των προέδρων των δύο χωρών, εξήρε τη σημασία, που δίνουν οι κυβερνήσεις της Ελλάδας και του Ισραήλ σε θέματα προώθησης και ενίσχυσης γεωργικής ανάπτυξης και τροφίμων, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η επίσκεψη της υπουργού Γεωργίας, κας Νόκεντ γίνεται μαζί με την επίσκεψη του Προέδρου κ. Πέρες, στo πλαίσιο της προσπάθειας ν” αναπτυχθεί η συνεργασία των δύο χωρών και χαίρομαι που ψηλά στις προτεραιότητες αυτής της συνεργασίας είναι ο τομέας της γεωργίας».

Από την πλευρά της, η υπουργός Γεωργίας του Ισραήλ, Όριτ Νόκεντ, τόνισε ότι: «Για το Ισραήλ, η σχέση με την Ελλάδα είναι πολύ σημαντική, ιδιαίτερα δε η σχετική στον τομέα της γεωργίας. Γνωρίζω ότι η χώρα σας βρίσκεται σε μία δύσκολη περίοδο, πιστεύω όμως ότι η βοήθεια σε γεωργικά θέματα μπορεί να αποβεί σημαντική, ώστε να ξεφύγει από τα προβλήματά της».

Η ελληνική πλευρά εστίασε το ενδιαφέρον της στο θέμα παροχής τεχνογνωσίας από το Ισραήλ στον τομέα της έρευνας και των εφαρμογών της για το σχεδιασμό συστημάτων ολοκληρωμένης αγροτικής ανάπτυξης και της προώθησης των ελληνικών προϊόντων.

Τέλος, η κ. Νόκεντ απηύθυνε επίσημη πρόσκληση στον κ. Τσαυτάρη να επισκεφθεί το Ισραήλ, κάτι που ο Έλληνας υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης δέχθηκε. Επισημαίνεται ότι η επίσκεψη του υπουργού στο Ισραήλ θα οργανωθεί δια της διπλωματικής οδού.

Πηγή:ert.gr

Σχετικά άρθρα:

Συμφωνία για ευρεία συνεργασία Ελλάδας – Ισραήλ«Σούπερ» στρατιωτική συνεργασία Ελλάδας- Ισραήλ για το 2012Επίκαιρη ερώτηση Χατζηοσμάν για την ενίσχυση της καπνοκαλλιέργιας

Ενίσχυση της συνεργασίας Ελλάδας – Ισραήλ στον τομέα της γεωργίας | Παρουσία - Καθημερινή αδέσμευτη ηλεκτρονική εφημερίδα

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ενίσχυση, Ελλάδας – Ισραήλ,enischysi, elladas – israil