Χαράτσι: Έρχονται κατασχέσεις αντί για κόψιμο του ρεύματος


Η «δημιουργικότητα» των ιθυνόντων για να μπούν έσοδα με κάθε τρόπο στα κρατικά ταμεία δεν έχει όριο. Το αποδεικνύει άλλωστε ο ευφάνταστος τρόπος που βρήκαν για να εισπράξουν εφέτος το χαράτσι για τα ακίνητα, το οποίο θα συμπεριλαμβάνεται στους λογαριασμούς ηλεκτροδότησης. Το χαράτσι λοιπόν δεν το «συνοδεύει» πλέον η απειλή της διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος, η οποία κατά το πρόσφατο παρελθόν προσέκρουσε σε σφοδρές αντιδράσεις, αλλά και σε εμφανή προβλήματα νομιμότητας- με αποκορύφωμα τη γνωστή απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, που απαγόρευσε την εφαρμογή
του μέτρου. Το χαράτσι θα συνοδεύεται όμως από την απειλή ότι θα γίνουν κατασχέσεις εισοδημάτων και κινητών περιουσιακών στοιχείων των πολιτών που δεν θα πληρώσουν.Η Εφορία διαβεβαιώνει ότι διαθέτει όσα στοιχεία και μέσα χρειάζονται για να γίνουν οι σχετικές κατασχέσεις. Στις ΔΟΥ, άλλωστε, θα διαβιβάζονται οι απλήρωτες οφειλές και εκεί θα «δρομολογούνται» τα.. περαιτέρω.

Η πρώτη δόση του χαρατσιού του 2012 για τα ακίνητα ενσωματώνεται στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, οι οποίοι θα ταχυδρομηθούν στις 28 και 29 Ιουλίου.

Όπως είναι ήδη γνωστό, σε πέντε δόσεις θα γίνει η αποπληρωμή του χαρατσιού του 2012, από το οποίο το οικονομικό κυβερνητικό επιτελείο προσδοκά είσπραξη ύψους 2,2 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχετικά άρθρα.

Χαράτσι: Έρχονται κατασχέσεις αντί για κόψιμο του ρεύματος | Παρουσία - Καθημερινή αδέσμευτη ηλεκτρονική εφημερίδα

Keywords
Τυχαία Θέματα