Το πρώτο κινητό τηλέφωνο που τρέχει Ubuntu είναι στο δρόμο

Οι ιθύνοντες του δημοφιλούς λειτουργικού συστήματος Ubuntu Linux λένε ότι τα πρώτα τηλέφωνα που τρέχουν Ubuntu θα κυκλοφορήσουν το 2014. Σύμφωνα με το CNET, ο Canonical CEO Mark Shuttleworth αναφέρει ότι οι πρώτες συσκευές θα είναι high end

κινητά τηλέφωνα, αλλά δεν είναι έτοιμος να αποκαλύψει το όνομα του κατασκευαστή της συσκευής ακόμα.

Η Canonical εργάζεται σε μια έκδοση του Ubuntu που σχεδιαστεί για να λειτουργεί σε κινητά τηλέφωνα και ταμπλέτες για πάνω από ένα χρόνο. Η εταιρεία άρχισε να δείχνει το Ubuntu Phone OS τον Ιανουάριο και τον επόμενο μήνα, η εταιρεία ξεκίνησε προσφέροντας pre-release εκδόσεις που οι χρήστες θα μπορούσαν να εγκαταστήσουν σε Google Nexus τηλέφωνα και ταμπλέτες ή να τις περάσουν για να τρέξουν σε άλλες συσκευές.

Τουλάχιστον μία εταιρεία σχεδιάζει να προσφέρει Ubuntu τηλέφωνα το 2014 και η Canonical φέρεται να είναι σε συνομιλίες υψηλού επιπέδου με τουλάχιστον άλλες τέσσερις. Αυτή τη στιγμή το Ubuntu Touch μοιάζει λίγο σαν την desktop έκδοση του Ubuntu, αλλά μην περιμένετε να είναι σε θέση να τρέξει πλήρης desktop εφαρμογές στο τηλέφωνό σας κατά την κυκλοφορία του. Αντί γι’ αυτό η Canonical συνεργάζεται με προγραμματιστές για να δημιουργήσουν εφαρμογές για την mobile πλατφόρμα της.

Πηγή : liliputing.com

Keywords
Τυχαία Θέματα