Το Twitter δέχθηκε επίθεση απο hackers με 250,000 λογαριασμούς να επιρεάζονται

15:53 2/2/2013 - Πηγή: TechFan

Το Twitter επιβεβαίωσε ότι περίπου 250.000 χρήστες επηρεάζονται από τη πρόσφατη επίθεση που δέχθηκε από hackers, αλλά αρνήθηκε ότι η επίθεση σχετίζεται με την χθεσινή διακοπή. Ως μέτρο ασφαλείας, το Twitter επανέφερε όλους τους πληγείσες κωδικούς πρόσβασης. Οι χρήστες που επηρεάζονται θα λάβουν e-mail από το Twitter

για να τους ενημερώσει για τη δημιουργία νέων κωδικών πρόσβασης, γι ‘αυτό ελέγξτε το email σας.Οι hackers ενδεχομένως να απέκτησαν πρόσβαση σε προσωπικές πληροφορίες όπως usernames, emails και passwords.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, το Twitter παρατήρησε «ασυνήθιστες μορφές πρόσβασης που οδήγησε στην αναγνώριση μας προσπάθειας μη εξουσιοδοτημένης πρόσβασης στα δεδομένα χρήστη του Twitter”. Με βάση τις εκθέσεις των χρηστών, αυτή η πρόσφατη επίθεση φαίνεται να επηρεάζει κυρίως τους χρήστες που γραφτήκαν το 2007. Το Twitter περιγράφεται επίσης την επίθεση ως “σοφιστικέ”​​. “Αυτή η επίθεση δεν ήταν έργο ερασιτεχνών και δεν πιστεύουμε ότι ήταν ένα μεμονωμένο περιστατικό”, “Οι επιτιθέμενοι ήταν εξαιρετικά σοφιστικέ και πιστεύουμε ότι και άλλες εταιρείες και οργανισμοί έχουν επίσης δεχθεί πρόσφατα παρόμοια επίθεση. “Ο διευθυντής της Ασφάλειας Πληροφοριών (Bob Lord) του Twitter μίλησε για το περιστατικό σε ένα blog post.

Πηγή : ubergizmo.com

Keywords
Τυχαία Θέματα