To HDMI Forum ανακοίνωσε την Version 2.0 των HDMI προδιαγραφών

12:53 4/9/2013 - Πηγή: TechFan

Το HDMI Forum, Inc, μια μη κερδοσκοπική, με αμοιβαίο όφελος των εταιριών, ανακοίνωσε σήμερα την κυκλοφορία της έκδοσης 2.0 των HDMI προδιαγραφών. Η τελευταίες HDMI προδιαγραφές, είναι οι πρώτες που θα αναπτυχθούν από το HDMI Forum και προσφέρουν μια σημαντική αύξηση του bandwidth ( μέχρι 18 Gbps ) για να υποστηρίξουν νέα χαρακτηριστικά, όπως 4K @ 50/60 ( 2160p ) , το οποίο

είναι 4 φορές πιο διαυγές της 1080p / 60 ανάλυσης βίντεο, 32 κανάλια ήχου, καθώς και δυναμική αυτόματη lip-sync και επεκτάσεις CEC.

Η πλήρης έκδοση 2.0 των HDMI προδιαγραφών είναι διαθέσιμη στους Adopters στο HDMI Adopter Extranet. Η έκδοση 2.0 των HDMI προδιαγραφών, η οποίες είναι συμβατές με παλαιότερες εκδόσεις, αναπτύχθηκε από την Τεχνική Ομάδα Εργασίας του HDMI Forum , του οποίου τα μέλη αντιπροσωπεύουν μερικούς από τους κορυφαίους κατασκευαστές στον κόσμο των ηλεκτρονικών ειδών ευρείας κατανάλωσης , προσωπικούς υπολογιστές , φορητές συσκευές , καλώδια και εξαρτήματα. Το HDMI Forum έχει σήμερα 88 μέλη εταιρειών .

Η έκδοση 2.0 των HDMI προδιαγραφών δεν χρειάζεται νέα καλώδια ή νέες συνδέσεις . Τα τρέχουσα καλώδια υψηλής ταχύτητας (κατηγορία 2) είναι ικανά να μεταφέρουν το αυξημένο bandwidth. Το HDMI 2.0 Compliance Test Specification (CTS) αναμένεται να κυκλοφορήσει πριν από το τέλος. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την έκδοση 2.0 των HDMI προδιαγραφών επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.hdmi.org.

Πηγή : techpowerup.com

Keywords
Τυχαία Θέματα