Πληροφορίες για τα ερχόμενα PlayStation και Xbox δώθηκαν στην Nvidia απο πρώην εργαζόμενους της AMD

Το περασμένο έτος, αρκετά στελέχη της AMD έφυγαν απο την εταιρία για να πάνε στην αντίπαλλη Nvidia, και σύμφωνα με μια πρόσφατη μήνυση της AMD, τα στελέχη αυτά κατά την αποχώρησή τους πήραν απόρρητα έγγραφα σχετικά με τις ερχόμενες κονσόλες των Sony και Microsoft.

Η

ιστοσελίδα engadget αναφέρει πως η AMD υπέβαλλε μήνυση σε τέσσερα πρώην στελέχη της, για κλοπή 100,000 εγγράφων, τα οποία επίσης περιέχουν λεπτομερές πληροφορίες για τη νέα γενιά κονσολών. Όπως είχε μαθευτεί πριν καιρό, το υλικό των κονσολών δεν θα είναι τόσο high-end όσο πολλοί περίμεναν. “Χάρη” στη παραπάνω κλοπή, έχουμε στοιχεία για το τι θα περιέχεται στις επόμενες κονσόλες. Συγκεκριμένα :

Στο PlayStation 4/Orbis θα χρησιμοποιηθεί ένας custom A8 APU (accelerated processing unit) της AMD μαζί με μια HD7670 κάρτα γραφικών. Λογικά θα υπάρχει μια συνεργασία μεταξύ της HD7670 και της κάρτας γραφικών που βρίσκεται ενσωματωμένη στον επεξεργαστή, πχ υβριδικό CrossFire.

Στο Xbox720/Xbox θα χρησιμοποιηθεί ένας IBM PowerPC επεξεργαστής και μια custom έκδοση της HD6670.

Σε αυτό το σημείο, αξίζει να αναφέρουμε πως και οι δύο κονσόλες χρησιμοποιούν την ίδια κάρτα γραφικών, καθώς η HD7670 του PS4 είναι μια HD6670 rebranded. Επίσης, οι δύο προαναφερθέντες κάρτες έχουνε ίδια ισχύ με την κάρτα γραφικών του Wii U, οπότε η διαφορά θα φανεί στον επεξεργαστή, όπου το PS4 υπερτερεί λόγω χρήσης APU.

Τέλος, να σημειώσουμε πως τα παραπάνω τεχνικά χαρακτηρηστικά είχαν δωθεί στο IGN πριν ένα έτος. Τελικά αποδήχθηκε έγκυρη πηγή.

Πληροφορίες για τα ερχόμενα PlayStation και Xbox δώθηκαν στην Nvidia απο πρώην εργαζόμενους της AMD

Keywords
Τυχαία Θέματα