Review: Sniper Ghost Warrior 2

Κάλλιο αργά παρά ποτέ, αλλά…

Ένα από τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν τον τελευταίο τίτλο της City Interactive, το Sniper Ghost Warrior 2, είναι η τεράστια καθυστέρηση στην κυκλοφορία του παιχνιδιού. Η City Interactive άργησε τόσο πολύ να κυκλοφορήσει το Sniper Ghost Warrior

2 ώστε να αρχίσουν οι φήμες περί ακύρωσης του τίτλου. Βέβαια, όταν ορίστηκε η τελική ημερομηνία οι περισσότεροι από εμάς περιμέναμε στο τέλος κάτι αντάξιο της τεράστιας αναμονής και αντί για αυτό, το αποτέλεσμα ήταν μέτριο που ενώ ο τίτλος δεν ήταν full price, τα 30€ με 40€ που χρειάζονται για την απόκτηση του, δεν δικαιολογούνταν.

Story Mode

Το παιχνίδι διαδραματίζεται στο παρόν και ως γενική θεματολογία έχει την καταπολέμηση της τρομοκρατίας. Η “πρωτότυπη” ιστορία ξεκινάει με τους τρομοκράτες να έχουν στην κατοχή τους ένα βιολογικό όπλο με αποτέλεσμα, ο Αμερικάνικος στρατός να κάνει ότι είναι δυνατόν για να τους σταματήσει. Το κλασσικό αυτό σενάριο διαφέρει σε ένα σημαντικό σημείο με όλα τα άλλα FPS και αυτό είναι ότι όλες οι αποστολές γίνονται από ελευθέρους σκοπευτές. Η ιστορία του Sniper Ghost Warrior 2 αν και είχε την δυνατότητα να διακλαδωθεί σε πολλά σημεία ώστε να γίνει πολύ μεγαλύτερη, για κάποιον άγνωστο λόγο περιορίζεται στον βασικό κορμό μικραίνοντας έτσι κατά πολύ τη διάρκεια του Campaign. Όλο το παιχνίδι περιτριγυρίζεται από το τις σχέσεις και τους δεσμούς μεταξύ των ελεύθερων σκοπευτών αλλά ταυτόχρονα και στα απρόοπτα συμβάντα που μπορούν να συμβούν σε μια μυστική αποστολή.

Gameplay

Όπως ήδη προαναφέραμε, το παιχνίδι έχει εξαιρετικά μικρό Campaign φτάνοντας μόλις τις 4 ώρες στο μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας. Γενικά, είναι πολύ δύσκολο σε ένα τόσο μικρό παιχνίδι να υπάρξει επανάληψη αντιθέτως όμως οι δημιουργοί του παιχνιδιού έκαναν το αντίθετο με αποτέλεσμα οι gamers να εκφράζουν την εξής απορία «γιατί ενώ το παιχνίδι μπορούσε να επεκταθεί κατά 5 με 6 ώρες ακόμα, εσείς βιαστήκατε και μας δώσατε ουσιαστικά ένα δείγμα του παιχνιδιού;»

Το Sniper Ghost Warrior 2 πολλοί θα το χαρακτήριζαν ως προσομοιωτή των ελεύθερων σκοπευτών κάτι που ουσιαστικά είναι εσφαλμένο. Το παιχνίδι περιέχει αρκετά λάθη που το αποτρέπουν από το να ανήκει στην κατηγορία Simulator. Τρανό παράδειγμα αποτελεί οι βολές με το barret .50 cal (το πιο δυνατό αλλά και το πιο θορυβώδες sniper) ένα όπλο που σίγουρα δεν θα περνούσε απαρατήρητος ο θόρυβος του σε αποστάσεις μικρότερες του 1Km αλλά στο παιχνίδι οι εχθροί δεν γυρνάνε ούτε το βλέμμα τους προς το σημείο που ρίχνετε τις βολές. Αν πάλι ρίξετε σε αποστάσεις μικρότερες του ενός χιλιομέτρου με sniper που έχει σιγαστήρα και αστοχήσετε τότε ενεργοποιείτε ο συναγερμός και αν επιχειρήσετε να πυροβολήσετε ξανά σε μικρό χρονικό διάστημα τότε κατευθείαν όλοι οι αντίπαλοι θα ανοίξουν πυρ προς την μεριά σας με ευστοχία περίπου στο 80%. Βέβαια, στο θέμα του συναγερμού δεν επικρατεί το ίδιο χάλι με τον προηγούμενο τίτλο καθώς έχει βελτιωθεί αλλά και πάλι δεν είναι κάτι που μπορεί κανείς να το αφήσει ασχολίαστο.

Το Sniper Ghost Warrior 2 αν και αρχικά δίνει την εντύπωση ότι περιέχει μεγάλες σε έκταση πίστες, στην συνέχεια θα διαπιστώσετε ότι το παιχνίδι είναι ουσιαστικά μια ευθεία διαδρομή και μάλιστα αν ακολουθείστε κατά γράμμα τις οδηγίες που σας δίνει κατά την διάρκεια του παιχνιδιού δεν υπάρχει περίπτωση να χάσετε. Ο μόνος τρόπος για να πεθάνετε είναι να μην είστε καλοί στο σημάδι αλλά γι αυτό προνόησα οι δημιουργοί του παιχνιδιού και έτσι κατά την διάρκεια που στοχεύετε εμφανίζεται μια κόκκινη τελεία που επιδεικνύει το που θα πέσει η σφαίρα ώστε να μην χρειάζεται να υπολογίζεται την απόσταση και τον αέρα. Σημαντικό κομμάτι τόσο κατά τις στιγμές που κρατάει την αναπνοή του ο παίκτης για να στοχεύσει όσο και για να τρέξει αποτελούν οι χτύποι τις καρδιά σας όπου πρέπει να κάνετε πολύ μικρά διαλείμματα αν ο παίκτης θέλει να κάνει ένα από τα δύο.

Γραφικά και ηχητικός τομέας

Τα γραφικά του Sniper Ghost Warrior 2 όντως μας αφήνουν άφωνους μέχρι το σημείου που στην οθόνη μας θα εμφανιστεί το πρόσωπο κάποιου χαρακτήρα που είναι σαν να το έσκασε από τα LEGO. Τα τοπία είναι κάτι παραπάνω από ωραία και οι λεπτομέρειες που περιέχουν λυγίζουν και τους πιο απαιτητικούς παίκτες αλλά το θέμα με τα πρόσωπα χαλάει την συνολική εικόνα.

Τα ηχητικά εφέ είναι πολύ ρεαλιστικά και προσφέρουν μια πιο ολοκληρωμένη εμπειρία χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι το ίδιο καλό ήταν και ο background ήχος.

Ολοκληρώνοντας την γραπτή μας άποψη για τον τίτλο, μπορούμε να επισημάνουμε ότι αν και ο τίτλος ενώ “και καλά” είναι ένα παιχνίδι αντάξιο των υπολοίπων με μειωμένη όμως τιμή, το τελικό αποτέλεσμα δεν είναι αντάξιο ούτε της τιμής του, ούτε της προσμονής του.

Τι μας άρεσε:

Ενδιαφέρον σενάριο λόγω SniperΠοικιλία στα τοπίαΩραίος ηχητικός τομέαςΠεριέχει ορίσμενα όμορφα κομμάτια Simulating

Τι μας χάλασε:

Πολύ μικρή η διάρκεια του παιχνιδιούΟ γραφικός τομέας όσον αφορά τα πρόσωπαΠολύ μικρή ποικιλία στα όπλαΑπότομο τέλοςΜικρός βαθμός δυσκολίας

Βαθμολογία:

Κονσόλα που χρησιμοποιήθηκε για το Review: PC
Είδος: ActionΚυκλοφορεί για: Xbox 360, PS3, PC, WiiU, PSVita, MAC
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 12 Μαρτίου 2013Εταιρεία ανάπτυξης: City InteractivePEGI: ΜΕπίσημη ιστοσελίδα: http://www.sniperghostwarrior.com/

Review: Sniper Ghost Warrior 2

Keywords
Τυχαία Θέματα