Review: Kingdom Hearts 3D: Dream Drop Distance

Η Disney και η Square Enix ενώνουν τις δυνάμεις τους και πάλι και μας δίνουν την πρώτη πραγματική συνέχεια της σειράς Kingdom Hearts, με το πρώτο παιχνίδι της σειράς για το Nintendo 3DS, Kingdom Hearts 3D: Dream Drop Distance! Όντας το τελευταίο παιχνίδι που θα βγει σε φορητές κονσόλες, μιας και

οδηγεί αναπόφευκτα στο Kingdom hearts III που εδώ και χρόνια ζητάνε οι φανς της σειράς.  Για να δούμε όμως πως τα πάει το παιχνίδι στο νέο του σπίτι μέσα απο αυτό το review!

Σενάριο

Όπως αναφέραμε και στον πρόλογο, το Dream Drop Distance είναι η πραγματική συνέχεια του Kingdom Hearts, συνεχίζοντας απο κει που μας είχε αφήσει το Kingdom Hearts II το 2006 για το Playstation 2 και το Kingdom Hearts Re:Coded για το Nintendo DS.

Ο Άρχοντας Ζέχανορτ επιστρέφει στη ζωή σιγά σιγά αφού ο Σόρα και η παρέα του νίκησαν το Heartless αλλά και το Nobody του. Οπότε ήρθε η ώρα ο Σόρα και ο Ρίκου να δοκιμαστούν για το Mark of Mastery Exam, καθώς μόνο έτσι θα μπορέσουν να γίνουν πραγματικοί Keyblade Masters και να αποτρέψουν τα σχέδια του Ζέχανορτ. Έτσι μεταφέρονται στους κόσμους που τους έχει καταπιεί το σκοτάδι και βρίσκονται σε κατάσταση “βαθύ ύπνου”. Επτά κόσμοι, και επτά κλειδαρότρυπες θα πρέπει να σφραγίσουν για να σώσουν και τους κόσμους αυτούς αλλα και για να περάσουν το τέστ.

Κάθε κόσμος δένει μαγικά με το σενάριο του παιχνιδιού, ενώ μερικές φορές οι εναλλαγές ανάμεσα στον Ρίκου και στον Σόρα ίσως μπερδέψουν τα πράματα, αλλά στο τέλος είναι φανερό για τον δρόμο που θα κατευθυνθεί η σειρά. Μεγάλο παράπονο απο τους φίλους της σειράς είναι ότι το σενάριο έχει γίνει περίπλοκο λόγω των πολλών παιχνιδιών που έχουν κυκλοφορήσει στις φορητές κονσόλες. Παρ’ όλα αυτά, στο KH 3D το σενάριο έχει έναν ξεκάθαρο στόχο και εχθρό: να σταματήσουμε τον Ζέχανορτ! Οπότε δεν θα είναι δύσκολο νέοι παίκτες να αρχίσουν το ταξίδι  τους στον κόσμο του Kingdom Hearts με αυτό το παιχνίδι. Για τους πιο απαιτητικούς υπάρχουν Flashback σκηνές και memo κείμενα που βοηθούν στην κατανόηση του σεναρίου και του κόσμου που έχει χτίσει μέχρι τώρα η ομάδα του δημιουργού της σειράς, Testsuya Nomura.

Gameplay

Στον τομέα του Gameplay το Kingdom Hearts 3D κλέβει τις εντυπώσεις και πάλι. Με βάση τον τρόπο μάχης που είδαμε στο Kingdom Hearts Birth by Sleep του PSP, που ήταν εξαιρετικός, έπιασαν και πρόσθεσαν μικρές πινελιές που όμως κάνουν τη διαφορά και κατάφεραν να εξελίξουν για ακόμα μία φορά το gameplay. Μία νέα προσθήκη είναι το “Flowmotion“, το οποίο επιτρέπει στον παίκτη να αλληλεπιδρά με το περιβάλλον, είτε πρόκειται για τοίχους, ράγες τραμ, κάγκελα κλπ κάτι που θα μας οδηγήσει σε γρήγορες και εντυπωσιακές μάχες. Κάθε χώρος του χάρτη είναι ανοιχτός και γεμάτος με σημεία όπου θα μπορούμε να εκμεταλλευτούμε αυτό το νέο χαρακτηριστικό.

Παίζοντας το παιχνίδι, θα παρατηρήσετε μία μπάρα με το όνομα “Drop”, αυτή η μπάρα μετράει το χρόνο που θα μπορείτε να παίξετε με τον χαρακτήρα. Μόλις τελειώσει θα μεταβείτε στον άλλον χαρακτήρα συνεχίζοντα

Keywords
Τυχαία Θέματα