Review: Dust: An Elysian Tail

Αυλαία για το φετινό Summer of Arcade  με τον καλύτερο δυνατό τρόπο…

Σίγουρα έχουμε δει αρκετά πανέμορφα δισδιάστατα  (2D)  platform games τα τελευταία χρόνια κυρίως χάρη στην εξέλιξη της ψηφιακής διανομής (Xbox Live, Psn, steam)

.

Το Dust: An Elysian Tail είναι μια

ιδιαίτερη περίπτωση που έχει δημιουργηθεί  εξ ολοκλήρου από ένα μόνο άτομο, τον Dean Dodrill, ο όποιος κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό Microsoft’s Dream-Build-Play και κατάφερε να κάνει γνωστό στο ευρύ κοινό το δημιούργημα του μέσω του Xbox Live Arcade όπου και κυκλοφορεί αποκλειστικά το παιχνίδι.

Τι μπορεί να περιμένει κάνεις όμως από έναν τέτοιο τίτλο…?

Τελικά αποδεικνύεται ότι μπορεί να περιμένει πολλά, ίσως και περισσότερα από όσα προσφέρουν οι μεγάλες παραγωγές και τα πολυδιαφημισμένα blockbuster..

Το Dust: An Elysian Tai είναι ένα side-scrolling action/RPG  όπου μας μεταφέρει σε ένα παραμυθένιο κόσμο θυμίζοντας έντονα ταινία κινουμένων σχεδίων της δεκαετίας του ’90.

Το παιχνίδι μας αφηγείται την ιστορία ενός πολεμιστή (του Dust), ο όποιος προσπαθεί να φέρει την ειρήνη στον κόσμο του, που για καιρό πλήττεται από τα δεινά του πολέμου. Yπάρχει όμως ένα πρόβλημα..! O Dust υποφέρει από αμνησία με αποτέλεσμα να μην θυμάται τίποτα. Έτσι σε  μια παγωμένη σπήλια και έχοντας στην κατοχή μας ένα μαγικό σπαθί, αρχίζει η περιπέτεια.

Σε αυτό το ταξίδι όμως δεν είμαστε μόνοι καθώς έχομε για σύμμαχο την φύλακα-προστάτη του μαγικού σπαθιου, η οποία είναι μια γάτα με φτερά νυχτερίδας! (τώρα που το σκέφτομαι ίσως είναι και ρακούν). Γενικά στο παιχνίδι θα συναντήσουμε πολλά (μα πάρα πολλά) αλλοπρόσαλλα όντα που είναι εμπνευσμένα από το ζωικό βασίλειο. 

Στο παιχνίδι θα συναντήσουμε επίσης από ηλιόλουστα δάση, μέχρι χιονισμένες οροσειρές και λεηλατημένα χωριά. Η ποικιλότητα των τοπίων και των καιρικών φαινόμενων είναι εντυπωσιακή όπως εντυπωσιακή είναι και η δουλεία που έχει γίνει στο gameplay κομμάτι του παιχνιδιού.

Η μάχες έχουν ενσωματωθεί τόσο καλά στην ιστορία του παιχνιδιού που κυλούν αρμονικά με το σενάριο, ενώ σπάνια θα βρεθείτε να πολεμάτε απλά για την επιβίωση σας.  Μαγικά ξόρκια, εναέρια combo  μάχες σώμα με σώμα είναι μερικοί από τους τρόπους που μπορείτε να πολεμήσετε. Επίσης καθοριστικό ρολό στο παιχνίδι παίζει και η βοήθειά του  ιπτάμενου φίλου μας που εκτός από το να μιλάει αδιάκοπα μπορούμε να συνεργαστούμε μαζί του για ομαδικές επιθέσεις όταν τα πράγματα δυσκολεύουν.

Όσο περίεργο και αν ακούγεται όμως το Dust: An Elysian Tail δεν επαναπαύεται στα ωραία περιβάλλοντα και το εντυπωσιακό σύστημα μάχης. Όσο προχωραμε και εξελίσσεται το παιχνίδι, η πλοκή εξελισεται και καταπιάνεται με ζητήματα εξαγοράς, ηθικής και φτώχειας κατά τη διάρκεια του πολέμου. Δίνοντας έτσι μια μεγαλύτερη βαρύτητα στα μηνύματα που θέλει να περάσει ο τίτλος στους παίκτες.

Για το τέλος αφήσα τα αρνητικά του παιχνιδιού, τα όποια είναι και λίγα. Ο τίτλος δυστυχώς παρά την συνολική του ακεραιότητα έχει ένα μεγάλο μ

Keywords
Τυχαία Θέματα