Review: Dragon’s Dogma

09:10 1/6/2012 - Πηγή: GameSide

Όταν πρωτοείδαμε το Dragon’s Dogma δύο πράματα μας ήρθαν στο μυαλό: Dark Souls και Skyrim! Είναι δύσκολο να συναγωνιστείς παιχνίδια σαν και αυτά, αλλά και να προσφέρεις κάτι καινούριο ταυτόχρονα. Η Capcom όμως έκανε πολύ καλή δουλεία, μάθετε πως στη συνέχεια του άρθρου!

Σενάριο

Η ιστορία μας ξεκινά σε ένα χωριουδάκι του φανταστικού αυτού κόσμου. Όλα ήταν ήσυχα μέχρι που εμφανίστηκε ο δράκος. Ο χαρακτήρας μας δεν μπορεί να κάτσει με σταυρωμένα τα χέρια και τρέχει με ένα απλό σπαθί να αντιμετωπίσει το δράκο.

Ως αποτέλεσμα, ο δράκος να καταβροχθίζει την καρδιά του, όμως αυτό “δένει” τον δράκο και τον χαρακτήρα με μία κατάρα, με αποτέλεσμα να καταφέρνει να ζει. Μόλις συνέλθει, το μόνο που σκέφτεται είναι να πάρει πίσω την καρδιά του.

Έτσι ξεκινά μια ακόμη τυπική ιστορία μεσαιωνικού τύπου. Αυτό που κάνει ιδιαίτερο το παιχνίδι, είναι η μίξη ανάμεσα σε JRpg και WRpg.

-Σου έχω ένα δωράκι ανοιχτομάτη!

Gameplay

Στο Dragon’s Dogma έχουμε την ευκαιρία να δημιουργήσουμε τον δικό μας χαρακτήρα. Είτε άντρας ή γυναίκα, τα class που μπορούμε να διαλέξουμε είναι ίδια: Fighter, Mage & Strider.
Παρ’ολα αυτά μπορούμε αργότερα στο παιχνίδι να αλλάξουμε class και να διαλέξουμε κάτι που να μας βολεύει καλύτερα.

Σκοτώνοντας εχθρούς, αποκτούμε “Εμπειρία” (ΕXP) και καθώς ανεβαίνουμε επίπεδο νέες ειδικές κινήσεις γίνονται διαθέσιμες για να τις μάθουμε.
Κάθε κίνηση τοποθετείτε σε ένα απο τα face buttons, όπου θα μπορούμε να τις χρησιμοποιήσουμε πατώντας R1 (για το PS3) και το αντίστοιχο πλήκτρο, αλλιώς πατώντας καθ’ ενα απο τα κουμπιά μόνο του κάνει τις στάνταρτ επιθέσεις.

Πέρα απο τον παίκτη μας, έχουμε και άλλους χαρακτήρες που μας συντροφεύουν στη περιπέτεια μας, τα λεγόμενα Pawns, που δεν χαρακτηρίζονται άνθρωποι, αλλά έχουν ανθρώπινη μορφή. Αυτούς τους χειρίζεται το παιχνίδι, αλλά μπορούμε να δίνουμε εντολές όπως “Εμπρός”, “Βοήθεια” και “Ελάτε”. Είναι χρήσιμοι γιατί πολλές φορές θα μας βοηθάνε σε αποστολές εύρεσης αντικειμένων, αλλά ακόμα και με το να αποκαλύπτουν το αδύναμο σημείο των εχθρών. Και για αυτούς τους χαρακτήρες έχουμε την δυνατότητα να αλλάζουμε το class τους  όταν βλέπουμε ότι κάτι δεν κολλάει με την υπόλοιπη ομάδα. Ή απλά παίρνουμε άλλον μέσω του Rift. Εκεί αν υπάρχει σύνδεση στο ίντερνετ, μπορείτε να αποκτήσετε τον σύμμαχο άλλων παικτών που είτε είναι στην friend list σας, είτε εμφανίζοντας τους μέσα απο μία αναζήτηση.

-Ο γρίππας… πεθαίνει στον αέρα~

Φυσικά στο Dragon’s Dogma δεν λείπει ο τεράστιος κόσμος που μας περιμένει να τον εξερευνήσουμε. Μέσα απο τις διάφορες αποστολές που παίρνουμε μέσω διάφορων σημειωμάτων σε πίνακες ή μέσω ανθρώπων που θέλουν την βοήθεια μας. Πόλεις, χωριά, δάση είναι εδώ, γεμάτα ζωή, από ανθρώπους στις πόλεις, ή από εχθρούς στον έξω κόσμο.

Την παράσταση κλέβουν οι μάχες φυσικά, οπου καλούμαστε να νικήσουμε αρκετά είδη εχθρών, από πονηρά Γκόπλινς έως Χίμαιρες και Γρίππες. Καθ’ενα απο αυτά χρειάζεται διαφορετική προσέγγιση. Σε καμία περίπτωση χω

Keywords
Τυχαία Θέματα