Το πάλεψαν αλλά κέρδισε η εμπειρία

Η γυναικεία ομάδα βόλλεϋ του Παναθηναϊκού ηττήθηκε με 3-0 από την ΑΕΚ στη Ν.Φιλαδέλφεια, αγωνιζόμενη ξανά χωρίς ξένες. Πάλεψε στα ίσα το πρώτο σετ, έπεσε στα επόμενα, αλλά όχι αμαχητί...

Η γυναικεία ομάδα βόλλεϋ του Παναθηναϊκού φιλοξενήθηκε στη Ν.Φιλαδέλφεια από την ΑΕΚ
και παρότι ηττήθηκε με 3-0 έδειξε σημαντικά σημάδια βελτίωσης. Οι «μικρές» του Τριφυλλιού κοίταξαν στα μάτια τις έμπειρες αντιπάλους τους και λίγο έλειψε να τους πάρουν το πρώτο σετ.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με περισσότερη από μισή ώρα καθυστέρηση, αφού υπήρχε πρόβλημα με το φιλέ, ενώ χρειάστηκαν και λίγα λεπτά για να μαζευτούν τα χαρτάκια απ΄το παρκέ.

Οι «πράσινες» μπήκαν θαρραλέα στο παιχνίδι και βρίσκονταν κοντά στο σκορ στα πρώτα λεπτά, ωστόσο η ΑΕΚ ανέβασε την απόδοσή της και πήρε διαφορά στο 8-4 και 12-6. Από το σημείο εκείνο η βελτίωση στην υποδοχή και στο μποκ, έδωσε ορθότερες επιθετικές επιλογές στις παίχτριες του Παναθηναϊκού, όπου σταδιακά ψαλίδιζαν τη διαφορά, φθάνοντας στο 15-13 και 16-15. Το επιθετικό κρεσέντο των Βασιλαντωνάκη και Νούσια έγραψε το 18-18 και η ομάδα έδειξε ότι το πίστευε. Οι «κιτρινόμαυρες» πήραν ξανά διαφορά δύο πόντων, αλλά τα κορίτσια του Ρούση ισοφάρισαν ξανά σε 22-22 και 23-23, με το σετ να έχει δραματικό χαρακτήρα. Τελικώς, η ΑΕΚ πήρε το σετ με 26-24, με τις «πράσινες» ωστόσο να έχουν πολύ καλή εικόνα στο παρκέ και να κλέβουν την παράσταση.

Το δεύτερο σετ ξεκίνησε όπως το πρώτο, με τις δύο ομάδες να βρίσκονται κοντά στο σκορ μέχρι το 11-8. Εκεί πάτησε γκάζι η ΑΕΚ και με πολύ καλές επιλογές πάνω στο φιλέ αύξανε σταδιακά τη διαφορά, φθάνοντας στο 24-12. Οι «τριφυλλοφόρες» έδειξαν πως με συγκέντρωση μπορούσαν να παίξουν καλύτερα, έκαναν ένα σερί 5-0, αλλά η ΑΕΚ πήρε τον πόντο που χρειαζόταν, γράφοντας το 25-17.

Στο τρίτο και τελευταίο σετ του αγώνα, οι «κιτρινόμαυρες» πίεσαν την υποδοχή του Τριφυλλιού, βρήκαν ρυθμό και σε συνδυασμό με την έλλειψη εναλλακτικών για τα κορίτσια του Παναθηναϊκού, πήραν εύκολα το σετ με 25-11.

Ο πρώτος γύρος τελείωσε και πλέον οι «πράσινες» στρέφονται στον αγώνα της πρώτης αγωνιστικής του δευτέρου γύρου όπου θα υποδεχτούν το Μαρκόπουλο. Σε αυτόν τον αγώνα αναμένεται να κάνει και το ντεμπούτο της η Πέρες, ενώ και η Μυλωνά θεωρείται ότι θα βρίσκεται σε ικανοποιητικά επίπεδα ετοιμότητας για να βοηθήσουν και οι δύο την ομάδα στην προσπάθεια που κάνει για σωτηρία. Με εμφανίσεις, πάντως, σαν τη σημερινή, μόνο καλύτερος αναμένεται να είναι ο δρόμος τους.
Keywords
Τυχαία Θέματα