Ο Διαμαντίδης να είναι καλά…

Μόνο τη νίκη και την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου κρατάει ο Παναθηναϊκός από το ματς κόντρα στον ΚΑΟΔ (66-56), με τους «πράσινους» να ανησυχούν για τον τραυματισμό του αρχηγού τους…
Έστω και δύσκολα ο Παναθηναϊκός νίκησε τον ΚΑΟΔ με 66-56 στο ΟΑΚΑ,
με αρκετούς από τους παίκτες του Αργύρη Πεδουλάκη να κινούνται σε χαμηλά νερά όσο αγωνίστηκαν. Ο αρχηγός της ομάδας Δημήτρης Διαμαντίδης αποχώρησε τραυματίας στο ημίχρονο και η αγωνία κορυφώνεται ενόψει της δύσκολης συνέχειας.

Ο “3D” ένοιωσε ενοχλήσεις στον δικέφαλο στο πρώτο ημίχρονο και αποχώρησε για να κάνει εξετάσεις, με όλους στο στρατόπεδο του Παναθηναϊκού να αγωνιούν καθώς, ειδικά φέτος, Τριφύλλι χωρίς Διαμαντίδη απλώς δεν υπάρχει.

Όσον αφορά τα αγωνιστικά, προβλημάτισε με την απόδοσή του ο Μάρκους Μπανκς (για πρώτη φορά εφέτος), ενώ ήταν πολύτιμες οι βοήθειες των Μάικ Μπράμος και του Στεφάν Λάσμε, που εκτός από σημαντικούς πόντους, προσέθεταν ενέργεια και δυναμισμό στο παιχνίδι της ομάδας.

Νευρικά μπήκαν στο ματς οι «πράσινοι» με το πρώτο καλάθι να σημειώνεται στο 3΄.
Σταδιακά ανέβασαν την απόδοσή τους και το δεκάλεπτο έληξε με 17-13. Στο δεύτερο μέρος, οι παίκτες του Αργύρη Πεδουλάκη βελτιώθηκαν τόσο αμυντικά, όσο και στην επίθεση και με μακρινά σουτ των Ματσιούλις και Μπράμος ανέβασαν τη διαφορά. Το ημίχρονο έληξε 37-23.

Υπνωτισμένοι μπήκαν οι παίκτες του Παναθηναϊκού στο τρίτο μέρος. Τα λάθη διαδέχονταν το ένα το άλλο, ο ΚΑΟΔ έβγαζε αιφνιδιασμούς και για πρώτη φορά «ψαλιδίστηκε» κάτω από τους 10 η διαφορά, με την τρίτη περίοδο να λήγει 49-45.

Ευτυχώς, ο Παναθηναϊκός στο τελευταίο δεκάλεπτο έσφιξε την άμυνά του και όσο ο Λάσμε πετύχαινε πόντους και μάζευε ριμπάουντ, οι «πράσινοι» κατόρθωσαν να καθαρίσουν τη νίκη και την πρόκριση.

Το «παρών» στο κλειστό του ΟΑΚΑ έδωσε και ο νεοαποκτηθέντας Τζέιμς Γκιστ.
Keywords
Τυχαία Θέματα