Το δίλημμα για το γηπεδικό, το νέο τιμ και… ο μπασκετικός ΟΣΦΠ

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι τοποθετήσεις του Γιάννη Αλαφούζου κατά την παρουσίαση του νέου τεχνικού τιμ του Παναθηναϊκού...
Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός Γιάννης Αλαφούζος παρουσίασε το νέο επιτελείο του Τριφυλλιού. Δηλαδή τον τεχνικό Γιάννη Αναστασίου, τον συντονιστή του ποδοσφαιρικού τμήματος Δημήτρη Σαραβάκο, τον τεχνικό διευθυντή Νίκο Νταμπίζα
(που απουσίαζε στο εξωτερικό) καθώς και τους Γιάννη Βονόρτα, Ρούτερ, Γιούσεφ Φος.

Ενδιαφέρον έχει η τοποθέτηση του κ. Αλαφούζου πάνω στο γηπεδικό ζήτημα. Όπως υποστήριξε θα τεθεί σύντομα μία ψηφοφορία προς τον κόσμο σχετικά με το αν επιθυμεί την παραμονή του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο ή την μετακόμιση στον σκουπιδότοπο του Βοτανικού.

Φυσικά επειδή πρόκειται για ένα ερώτημα που θα καθορίσει ίσως το μέλλον του Συλλόγου θα πρέπει να τεθεί πάρα πολύ προσεχτικά, αναφέροντας όλες τις παραμέτρους (Ιστορία, Ερασιτέχνης, ΠΑΕ, βιωσιμότητα, κλπ) και εννοείται πως επιβάλλεται να τεθεί προς ΟΛΟΥΣ τους Παναθηναϊκούς και όχι μόνο προς τα (ελάχιστα) μέλη της 'Συμμαχίας.

Αναφερόμενος στο μπάτζετ, σημείωσε πως αυτό θα πέσει από τα 29 εκατ. ευρώ στα 12 εκατ. ευρώ. Έφερε μάλιστα ως παράδειγμα -εκτός της Ντόρτμουντ που κατάφερε να σταθεί στα πόδια της μετά από παρόμοιες συνθήκες με αυτές που βιώνει το Τριφύλλι- και την επιτυχία του... μπασκετικού Ολυμπιακού!

Αναλυτικά:

«Σας ευχαριστώ για την παρουσία σας. Θέλουμε σήμερα να πούμε λίγα πράγματα για τη φιλοσοφία μας και τους λόγους που επιλέξαμε τη συγκεκριμένη τεχνική ηγεσία και να σας δώσουμε μια γεύση για τη γενικότερη φιλοσοφία μας και πέραν του ποδοσφαιρικού κομματιού.

Η προπονητική ομάδα επιλέγει με βασικό κριτήριο το υψηλό επίπεδο ποδοσφαίρου, το σύγχρονο ποδόσφαιρο και το ήθος. Θέλαμε να βρούμε ανθρώπους που να μοιράζονται το ίδιο όραμα, την ίδια πεποίθηση και να προσπαθήσουμε να φτιάξουμε στην Ελλάδα μια ομάδα – πρότυπο με αρχές και όραμα.

Προπονητής μας λοιπόν είναι ο Γιάννης Αναστασίου. Ο Δημήτρης Σαραβάκος θα είναι συντονιστής του ποδοσφαιρικού τμήματος. Ο κ. Ρούτερ είναι πολύ γνωστός και ειδικεύεται σε δημιουργία προπονητών και νέων παικτών. Ο Γιάννης Βονόρτας είναι δικαιωματικά σε αυτό το τραπέζι, γιατί στήριξε την ομάδα. Δεν εννοώ ότι δεν τη στήριξε ο Χουάν Ρότσα. Όμως ο κ. Βονόρτας το έκανε με τεράστια επιτυχία και του ζήτησε ο κ. Αναστασίου να μετέχει. Ο Γιούσεφ Φος, τέλος, είναι ο γυμναστής της ομάδας.
Ο κ. Νταμπίζας θα είναι ο τεχνικός μας σύμβουλος, ο τεχνικός μας διευθυντής. Αυτή τη στιγμή είναι στη Νιόν της Ελβετίας, για το δίπλωμα UEFA Pro.

Το ποδόσφαιρο που θα παίζει η ομάδα από εδώ και πέρα, θα είναι σύγχρονο, επιθετικό και ποδόσφαιρο κυριαρχίας. Όσο αφορά το πού θα παίζουμε αυτό το ποδόσφαιρο, πρόθεσή μας είναι να το κάνουμε στη Λεωφόρο. Τις επόμενες ημέρες θα θέσουμε ένα ερώτημα στον κόσμο μας και τα μέλη της "Συμμαχίας". Αν επιθυμούν να μείνουμε για πάντα στη "Λεωφόρο" ή αν επιθυμούν να προσπαθήσουμε να κάνουμε νέο γήπεδο στο Βοτανικό.
Η εισήγηση του κόσμου θα είναι σημαντική για την απόφασή μας. Αν επιλεγεί η Λεωφόρος, θα πρέπει να γίνουν πολλές εργασίες. Έχουμε ήδη σχέδια για να ανακαινιστεί εξωτερικά και εσωτερικά. Αυτό θα καθοριστεί και από τα οικονομικά μας και από τη διάθεση των οπαδών μας να συνεισφέρουν σε αυτή την προσπάθεια.

Τέλος, θέλω να πω δυο λόγια για τη Συμμαχία και το τι κάναμε φέτος. Σήμερα το απόγευμα έχουμε ΔΣ στη Συμμαχία και θα αποφασίσουμε ποιο θα είναι το κόστος της συνδρομής. Θα είναι πιο χαμηλό από πέρσι. Υπάρχει πρόταση για 75 ευρώ αλλά δεν είναι τελικό. Θα υπάρξει προτεραιότητα για τα διαρκείας για ένα μήνα στα μέλη της Συμμαχίας. Όποιος παίρνει διαρκείας σε αυτό το διάστημα θα είναι και μέλος της Συμμαχίας, με το αντίτιμο του εισιτηρίου. Αυτό είναι μια προσπάθεια να γίνουν περισσότερα τα μέλη μας.

Θέλω να σας υπενθυμίσω που ήμασταν πριν ένα χρόνο, τέτοια εποχή. Δεν είχαμε διοίκηση, οι μέτοχοι ήταν αμέτοχοι, ο ένας μέτοχος είχε παρκάρει τις μετοχές του και τις είχε εγκαταλείψει και οι άλλοι δεν ήθελα να βάλουν χρήματα. Χωρίς διοίκηση το μέλλον ήταν αβέβαιο.

Εμείς δημιουργήσαμε τη Συμμαχία για να αποκτήσει ο σύλλογος διοίκηση και να έχει ένα ιδιοκτησιακό καθεστώς σύγχρονο. Η UEFA πιστεύει στην οπαδική βάση και πιστεύει πως είναι το μέλλον να εκλέγει ο κόσμος της διοικήσεις των ομάδων τους. Η Συμμαχία από πέρσι έχει συνεισφέρει 5 εκατ. ευρώ στον Παναθηναϊκό, ενώ έχουμε μαζέψει άλλα 3 εκατ. ευρώ που θα επενδυθούν τις επόμενες εβδομάδες.

Από εκεί και πέρα, κάποιοι επιχειρηματίες φίλοι του Παναθηναϊκού απέδειξαν πως στηρίζουν την ομάδα. Περιμένουμε κι από τους οπαδούς μας να κάνουν τις υπερβάσεις που χρειάζονται για να δημιουργήσουμε έναν νέο Παναθηναϊκό.

Όσο για τα οικονομικά μας, το μπάτζετ πέρσι ήταν 29 εκατ. ευρώ και φέτος θα είναι 12 εκατ. ευρώ. Τα έσοδά μας θα είναι, χωρίς ευρωπαϊκή διάσταση, 13 εκατ. ευρώ έτσι ώστε να έχουμε ένα μικρό πλεόνασμα και να αρχίσουμε να μειώνουμε το συσσωρευμένο χρέος.
Θέλουμε να δημιουργήσουμε έναν νέο, πολύ ισχυρό Παναθηναϊκό. Σας υπενθυμίζω πως η Ντόρτμουντ πριν δέκα χρόνια ήταν σε αυτή τη θέση που είμαστε εμείς τώρα και παίζει τελικό Champions League. Ο "αιώνιος αντίπαλός" Ολυμπιακός, έδειξε το ίδιο στο μπάσκετ».
Keywords
Τυχαία Θέματα