Τι απέγιναν τα πανηγύρια της ΓΗΠΕΛ για το σχέδιο νόμου;

Η θριαμβολογία που πέρασε στα μέσα ενημέρωσης η ΓΗΠΕΛ για τις τροποποιήσεις Σηφουνάκη, δεν προκύπτει ούτε απ' τον Ερασιτέχνη, ούτε απ' την ΠΑΕ, ούτε από τα τωρινά στελέχη της, καθώς όλοι βλέπουν τον κίνδυνο να γκρεμιστεί η Λεωφόρος χωρίς να έχει εξασφαλιστεί το νέο ποδοσφαιρικό γήπεδο!

«Ξαφνικά» φτάσαμε στο σημείο ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός να ετοιμάζει… επανάσταση αντιδρώντας για πολλοστή φορά στην τροποποίηση
του προεδρικού διατάγματος για τη Διπλή Ανάπλαση που θα εξεταστεί την 1η Νοέμβριου από το ΣτΕ.

«Ξαφνικά» εκτός από τον Ερασιτέχνη, πλέον αντιδρά επισήμως και η ΠΑΕ Παναθηναϊκός, που εξέδωσε ανακοίνωση για το ΥΠΕΚΑ, ενώ σύμφωνα με τις δηλώσεις του Γιάννη Παναγιωτίδη στην ΕΡΑ Σπορ, φαίνεται ότι για πρώτη φορά τάσσεται και η ΓΗΠΕΛ στο ίδιο πνεύμα.

Κι αν ο Παναγιωτίδης δεν εκφράζει την «επίσημη» θέση της ΓΗΠΕΛ, σίγουρα εκφράζει τον εαυτό του ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας που έχει αναλάβει να «τρέξει» το θέμα της διπλής ανάπλασης για λογαριασμό της ΠΑΕ.

Μάλιστα ο Παναγιωτίδης αναφερόμενος στην ανακοίνωση του ΥΠΕΚΑ δήλωσε ότι «προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα», ενώ επανέλαβε ότι ο Παναθηναϊκός είναι αντίθετος με το προεδρικό διάταγμα.

«Ξαφνικά» αντιδρά και ο κόσμος του Τριφυλλιού στην προοπτική κατεδάφισης του γηπέδου της Λεωφόρου, όπως προβλέπει το προεδρικό διάταγμα που θα εξεταστεί από το ΣτΕ για να γίνει νόμος.

Ετσι απέμειναν οι… πανηγυρτζήδες των ανακοινώσεων του ΥΠΕΚΑ, οι οποίοι δεν έχουν και κουκούτσι μυαλό για να κρίνουν από μόνοι τους αυτά που διαβάζουν και καταπίνουν αμάσητα όσα τους λένε αυτοί που δίνουν τη γραμμή.

Και μιας και φτάσαμε στο θέμα της «γραμμής», μια απλή απορία έχει γεννηθεί βλέποντας τους πάντες να αντιδρούν. Οχι για την κατασκευή του ποδοσφαιρικού γηπέδου όπως τεχνηέντως νιαουρίζουν τα… γατάκια και τα «ξαδερφάκια» τους στο Derby και στα Μέσα του Μπόμπολα, του μεγαλοκατασκευαστή και συνέταιρου της οικογένειας Βαρδινογιάννη που θα αναλάμβανε το έργο, αλλά για το γεγονός ότι ΠΟΥΘΕΝΑ δεν διασφαλίζεται εγγράφως το γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, προτού κατασκευαστεί το ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟ γήπεδο στον Βοτανικό.

Αντιδρά λοιπόν, ο Ερασιτέχνης. Αντιδρά η ΠΑΕ και ένα μέλος της ΓΗΠΕΛ. Αντιδρά και ο κόσμος.

Το ερώτημα που απομένει να απαντηθεί είναι για ποιον λόγο οι γνωστοί πανηγυρτζήδες αποθέωναν την τροπολογία Σηφουνάκη; Από πού ερχόταν η «γραμμή» για τις αλλαγές στον νόμο που πέρασαν και οι οποίες ήταν «αυτές που ζήτησε ο Παναθηναϊκός»; Ποιος ακριβώς Παναθηναϊκός τις ζήτησε; Με ποια λογική έγραφαν για «πράσινη δικαίωση στο τελικό νομοσχέδιο της διπλής ανάπλασης»;

Και φυσικά το βασικότερο ερώτημα όλων, είναι πώς είναι δυνατόν στα δεκάδες κείμενα που έχουν κατακλύσει τις κατευθυνόμενες εφημερίδες να αφήνουν να περνάει ασχολίαστο το γεγονός ότι ο νόμος προβλέπει ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ του γηπέδου της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, χωρίς να έχει προηγουμένως εξασφαλιστεί η κατασκευή ποδοσφαιρικού γηπέδου;
Keywords
Τυχαία Θέματα