«Σκοτάδι» στο θέμα των υποβιβασμών στο βόλλεϋ

Πώς η νομική επιτροπή της ΕΣΑΠ, δια στόματος Τορνατόρου, αποφασίζει για το αν θα πέσουν δύο ή τρεις ομάδες στην Α2...

Oι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού παρακολουθούν με μεγάλη αγωνία τα τεκταινόμενα, τις τελευταίες ημέρες, στο χώρο του ανδρικού βόλλεϋ, αφού ο κίνδυνος υποβιβασμού του Τριφυλλιού είναι περισσότερο από ορατός.

Ωστόσο, σύμφωνα με δημοσιεύματα, το πόρισμα-σοκ του ΣΔΟΕ
για ύποπτες «χορηγίες» σε αθλητικά σωματεία κάνει λόγο για ατασθαλίες ύψους 130 εκατ. ευρώ στον Γ.Σ. Ηρακλής. Οι «χορηγίες» φέρεται πως χρησιμοποιούνταν ως μέσον φοροδιαφυγής και ξεπλύματος ύποπτου χρήματος, με το μέγεθος της απάτης να είναι 62 εκατ. ευρώ που με τις προσαυξήσεις ξεπερνάει τα 130 εκατ.

Δύο αγωνιστικές πριν το τέλος της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, στην ΕΣΑΠ δε γνωρίζουν ακόμα τι θα γίνει με την πιθανή τιμωρία του Ηρακλή και το ποιες ομάδες θα υποβιβαστούν. Ο πρόεδρος της ΕΣΑΠ Παντελής Ταρνατόρος, μίλησε στην τηλεόραση της NOVA αναφέροντας πως αν το ΑΣΕΑΔ δεν δικαιώσει τον «γηραιό», τότε θα υπάρξουν δύο πιθανότητες. Η πρώτη είναι να πέσουν οι «κυανόλευκοι» ως 12οι και ο Μίλωνας ως 11ος και η άλλη να πέσουν τρεις ομάδες. Δηλαδή οι δύο τελευταίες και ο Ηρακλής, κάτι που θεωρείται παράλογο γιατί δεν προβλέπεται από το καταστατικό της Λίγκας.

Αναλυτικότερα:

«Ο Ηρακλής κινείται στα δεδομένα της αθλητικής νομοθεσίας. Φέτος υπάρχει μια πρωτόδικη απόφαση για αποβολή του. Έχει γίνει έφεση από τον Ηρακλή η οποία και θα εκδικαστεί στις 4 Απριλίου. Ο Ηρακλής θα συνεχίσει κανονικά στο πρωτάθλημα μέχρι την λήξη του και από εκεί και πέρα, δεν θα επικυρώσουμε την βαθμολογία. Θα περιμένουμε την απόφαση του ΑΣΕΑΔ. Τότε θα ξέρουμε και εάν βαθμολογικά μένει ή όχι ο Ηρακλής στο πρωτάθλημα. Θα το τελειώσει κανονικά. Αν υπάρξουν πλέι άουτ θα παίξει κανονικά και από εκεί και πέρα, αν βγει που θα βγει εκ των υστέρων η απόφαση και δικαιώσει τον Ηρακλή, τότε δεν θα έχει πρόβλημα, ενώ αν δεν τον δικαιώσει θα πέσει στην Α2».

Θα πέσει μαζί με τις άλλες δύο που θα έχουν υποβιβαστεί;

«Εδώ υπάρχει ένα θέμα που εξετάζει η νομική επιτροπή της ΕΣΑΠ για το αν θα πέσουν δύο ή τρεις ομάδες. Θα συζητηθεί την Πέμπτη στο Δ.Σ, όπου περιμένουμε την εισήγηση. Η πρώτη περίπτωση είναι να πέσουν δύο ομάδες. Ο Ηρακλής θεωρητικά θα πάει στην 12η και ο Μίλωνας στην 11η. Το δεύτερο σενάριο θα είναι ο Μίλωνας και η 11η συν τον Ηρακλή αν πέσει από το ΑΣΕΑΔ να υποβιβαστούν, αλλά αυτό θα εξαρτηθεί και από την νομική εισήγηση που θα γίνει στο διοικητικό συμβούλιο την Πέμπτη. Δεν θα παρθεί απόφαση την Πέμπτη, απλά θα υπάρξει εισήγηση».

Πώς μια ομάδα που χρωστά τόσα πολλά μπορεί να αγωνίζεται;

«Ο αθλητικός νόμος είναι σκληρός. Ο τρόπος εφαρμογής όμως είναι δύσκολος και οδυνηρός. Επίσης μπορεί κάποιος να λέει πως κάποιος άλλος του χρωστάει όμως μόνο οι Επιτροπές Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών κρίνουν ποιος και τι οφείλει. Έχουμε κάνει προσπάθειες για να ενεργοποιηθεί η ΕΕΟΔ. Έχουμε πάει στον υπουργό ώστε να προχωρήσει το θέμα με τις επιτροπές. Έχει δρομολογηθεί λύση και υπάρχει πρόταση για να συντηρούνται οι επιτροπές».
Keywords
Τυχαία Θέματα