Τα «συν» και τα «πλην» του Σοφοκλή

Αν δεν φύγει κάποιος εκ των Μπατίστ, Βουγιούκα, τότε η γραμμή κρούσης του Παναθηναϊκού δυναμώνει σημαντικά με την προσθήκη του Σχορτσιανίτη...Ο Έλληνας διεθνής σέντερ απασχόλησε και άλλες φορές στο παρελθόν τον Παναθηναϊκό. Ο Σοφοκλής Σχορτσιανίτης δεν ντύθηκε όμως τότε στα «πράσινα» καθώς ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς δεν τον θεωρούσε απαραίτητο εργαλείο για την ομάδα του.

Μπορεί ο παίχτης να συμφώνησε με το Τριφύλλι, αφού δεν υπάρχει πια ο Ζοτς
στην ομάδα, ωστόσο αυτό που τονίζουν οι περισσότεροι φίλαθλοι είναι πως μόνο υπό τις οδηγίες του Σέρβου θα μπορούσε να προσφέρει τα μέγιστα. Αυτό γιατί αφενός θα βελτίωνε τα πλούσια χαρίσματά του, αλλά και γιατί θεωρείται σίγουρο πως θα μείωνε τα ελαττώματά του.

Όπως και να ‘χει, αν ο Σοφοκλής ήρθε για να προστεθεί στους Μπατίστ, Βουγιούκα εξυπακούεται πως δυναμώνει κατά πολύ η γραμμή κρούσης του Παναθηναϊκού. Αν ήρθε για να αντικαταστήσει κάποιον από τους δύο, τότε μάλλον αποδυναμώνεται...

Τα θετικά στοιχεία του Σχορτσιανίτη είναι πάνω κάτω γνωστά:

* Λόγω σωματοδομής και μυϊκής δύναμης είναι ανίκητος κάτω από τη ρακέτα.
* Είναι έξυπνος παίχτης και μπορεί να συνεργαστεί καλά με τους συμπαίχτες του και να παίξει εξαιρετικά το πιν εν ρολ.
* Βγάζει ενέργεια και απίστευτο πάθος, συμπαρασύροντας και την υπόλοιπη ομάδα, όταν τα βρίσκει σκούρα.
* Χωρίς να επικροτούμε τέτοιες τακτικές και χωρίς να πιστεύουμε πως μπάσκετ παίζουν τα «επικοινωνιακά κόλπα», η μεταγραφή του θεωρείται ως «χτύπημα» προς τον αιώνιο αντίπαλο, καθώς πρόκειται για παίχτη ιδιαίτερα αγαπητό στον Πειραιά.
* Είναι Παναθηναϊκός. Είναι γνωστό, από πολλά χρόνια πριν, πως τόσο ο ίδιος, όσο και ο αδελφός του υποστηρίζουν το Τριφύλλι από παιδιά.
* Δεν διατηρεί πλέον και τις καλύτερες σχέσεις με τον Ολυμπιακό και η μεγάλη του επιθυμία να παίξει με τον Παναθηναϊκό, αναδεικνύουν τη δίψα του για επιτυχίες αλλά και για αποδείξεις.

Έχει όμως και αρκετά μειονεκτήματα, τα οποία μόνο αν περιορίσει θα αφήσει εποχή:

* Είναι αργός. Λόγω περιττών κιλών αργεί να επιστρέψει από την επίθεση στην άμυνα.
* Κουράζεται γρήγορα, κατά συνέπεια δύσκολα μπορεί να θεωρείται ως ο πρώτος σέντερ του Παναθηναϊκού.
* Υστερεί πολύ στις βολές, ενώ για μακρινό σουτ ούτε καν που το συζητάμε...
* Επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό από την ατμόσφαιρα. Είναι ευαίσθητος και σίγουρα όχι από τους παίχτες που απλώς... κλείνουν τα αυτιά. Στο ΟΑΚΑ, υπό τις ιαχές των «πράσινων» οπαδών σπάνια έπιανε καλή απόδοση, οπότε αναρρωτιόμαστε αν θα τα καταφέρει στο ΣΕΦ, στα παιχνίδια που κρίνουν τίτλους. Είναι δεδομένο πως δεν θα τον υποδεχτούν με ανοιχτές αγκάλες...
D.B.
Keywords
Τυχαία Θέματα