Τα κέρδη της ήττας

Ο Παναθηναϊκός οφείλει στην ιστορία του να βγει κερδισμένος από το χαμένο πρωτάθλημα, να μελετήσει τα λάθη της χρονιάς και να επανέλθει δριμύτερος!

Το πρωτάθλημα χάθηκε μετά από πολλά χρόνια και σίγουρα αυτό πονάει. Αν μπορέσουμε όμως να κοιτάξουμε μακροπρόθεσμα και με ψύχραιμη σκέψη, θα διακρίνουμε ότι θα οφέλη είναι ίσως πολύ σημαντικότερα από την πίκρα της ήττας.

Πρώτα απ’ όλα ελάχιστοι φίλοι του Παναθηναϊκού
πίστευαν πως ο τίτλος θα χαθεί. Οι περισσότερα διαισθάνονταν πως με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο η κούπα θα κατέληγε στον Εξάστερο. Όταν υποστηρίζεις τη σπουδαιότερη ομάδα της Ευρώπης, τότε είναι λογικό η έπαρση μερικές φορές να ξεπερνάει τα όρια. Το χαμένο πρωτάθλημα θα προσγειώσει όλους τους ανθρώπους του Τριφυλλιού. Από τον απλό οπαδό, μέχρι (κυρίως) τη διοίκηση και τους παίχτες. Ο μόνος που δεν διακατέχεται από έπαρση είναι ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς, που πολλές φορές έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου αλλά κανείς δεν τον άκουσε.

Με χαμηλά λοιπόν τα κεφάλια ξεκινάει ο σχεδιασμός της νέας σεζόν με μοναδικό στόχο, τι άλλο; Την επιστροφή στους τίτλους!

Και εδώ αρχίζουν τα πιο δύσκολα. Πρώτα απ’ όλα, πρέπει άμεσα να ξεκαθαρίσει το πεδίο στα διοικητικά. Οι αδελφοί Γιαννακόπουλοι δηλώνουν διατεθειμένοι να κρατήσουν τα ηνία του συλλόγου. Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος δείχνει ορεξάτος να βγει μπροστά.

Όποιος και αν «τρέξει» την ΚΑΕ πρέπει να χρησιμοποιήσει προς όφελός του τη φετινή σεζόν. Να μπορέσει να βγάλει συμπεράσματα. Να δει τα λάθη που έγιναν το περασμένο καλοκαίρι, να διορθώσει όσα μπορεί και σίγουρα να μην επαναλάβει παρόμοια.

Πρέπει να εντοπίσει τις θέσεις που η ομάδα «πονάει» και να την ενισχύσει με παίχτες που θα μπορέσουν να προσαρμοστούν γρήγορα στις απαιτήσεις.

Η αναπροσαρμογή συμβολαίων είναι μεγάλο αγκάθι. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν παίχτες με συμβόλαια δυσανάλογα της προσφοράς τους.

Φυσικά, για να μιλάμε για το μέλλον της ομάδας, εξυπακούεται πως αυτό είναι άμεσα συνδεδεμένο με ένα όνομα: Ζέλικο Ομπράντοβιτς! Ο Ζοτς είναι το άλφα και το ωμέγα του Παναθηναϊκού και υπό τις οδηγίες του όλα δείχνουν πολύ ευκολότερα να υλοποιηθούν.
Keywords
Τυχαία Θέματα