Στιγμές 2012 (part3): Μεγαλείο, δέος, ανατριχίλα

Δεν υπάρχει άλλη ομάδα στον κόσμο που να χάνει παιχνίδι τίτλου και οι οπαδοί της να μαζεύονται μαζικά στο ξενοδοχείο της αποστολής για να χειροκροτήσουν τους παίκτες και τον προπονητή για την προσπάθεια και για όλα όσα τους έχουν χαρίσει!

Μία από τις πιο συγκλονιστικές στιγμές του 2012 για τον Παναθηναϊκό δεν ήταν κάποιο πρωτάθλημα, κάποιος τίτλος, κάποια κούπα... Αμέσως μετά την απώλεια του πρωταθλήματος Ελλάδας στο μπάσκετ, πάνω από χίλιοι φίλαθλοι του Τριφυλλιού συγκεντρώθηκαν στο ξενοδοχείο Κάραβελ, όπου είχε επιστρέψει
η αποστολή του Παναθηναϊκού από το ΣΕΦ.

Το μεγάλο «σ' ευχαριστώ για όσα μου έχεις χαρίσει» αποτέλεσε το βασικό σύνθημα για μια μαζική κινητοποίηση λατρείας των οπαδών προς τους μεγάλους πρωταγωνιστές. Μόλις η αποστολή έφτασε στο ξενοδοχείο έγινε η νύχτα μέρα από τους πανηγυρισμούς και την πρωτοφανή αποθέωση που γνώρισαν όλα τα μέλη του Παναθηναϊκού.

Εικόνες ανατριχίλας, αποθέωσης, κατάθεσης ψυχής και καρδιάς ακολούθησαν από τους «πράσινους» οπαδούς προς τη μεγαλύτερη ομάδα που έχει γεννήσει ο ελληνικός αθλητισμός, προς τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς και το Δημήτρη Ιτούδη. Ο κόσμος αγκάλιαζε, φιλούσε, αποθέωνε όλη την αποστολή, με συνθήματα λατρείας «παλιά μας στήριξες εσύ, τώρα θα σε κρατήσουμε εμείς», «μαζί σου και στα δύσκολα Παναθηναϊκέ», αλλά και αποθέωση στον Ζέλικο Ομπράντοβιτς με το πολυθρύλητο «Ομπράντοβιτς, πόρομ πορόμ πομπέρομ περόμ»!

Ανεπανάληπτες στιγμές, δίχως προηγούμενο, με τη συγκίνηση να ξεχειλίζει. Ιστορικά τέτοια συγκέντρωση δεν έχει καταγραφεί στο παρελθόν. Οπαδική κινητοποίηση μετά από ήττα και απώλεια τίτλου! Ο κόσμος του Τριφυλλιού έκανε πράξη το «στις χαρές και στις λύπες μαζί», θέλοντας να δείξει την ευγνωμοσύνη του για όσα μας έχει χαρίσει η ομάδα αυτή τα τελευταία 13 χρόνια, αλλά και τη λατρεία του στο προπονητικό τιμ και τους παίχτες. Οπαδικό μεγαλείο και δέος!

Οι οπαδοί εισήλθαν στο λόμπι του ξενοδοχείου και ζήτησαν από τον Ομπράντοβιτς να τους μιλήσει για την παραμονή του στην ομάδα και τον Ιτούδη να δηλώνει πως «είναι ανεπανάληπτο αυτό που ζήσαμε, τις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσουμε το σχεδιασμό της νέας σαιζόν, το μέλλον μας είναι στον Παναθηναϊκό», βουρκωμένος.

Ο Ζοτς, με έναν κόμπο στο λαιμό, μίλησε για το συμβόλαιο ζωής, το συμβόλαιο καρδιάς που έχει με τον κόσμο του Παναθηναϊκού και την ομάδα, που είναι πάνω από οτιδήποτε άλλο:
«Ενα μεγάλο ευχαριστώ προς όλους. Ολοι αυτοί οι τίτλοι είναι αφιερωμένοι σε εσάς. Να ξέρετε ότι η καρδιά μου, το σπίτι μου και η ζωή μου είναι εδώ. Ο Παναθηναϊκός. Θα κάνω ότι μπορώ, θα κάνω τα πάντα. Δεν μπορώ να υποσχεθώ τίποτα, αλλά θα κάνω τα πάντα για να μείνω. Πάνω απ' όλα πρέπει να μείνουν και οι παίκτες. Το σύνθημά σας λέει: "στις δύσκολες στιγμές να είμαστε όλοι μαζί". Και το θέμα είναι να είμαστε και στο μέλλον όλοι μαζί. Το μέλλον μου είναι μαζί σας».
Ακολούθησε ντελίριο αποθέωσης από την πλευρά των οπαδών οι οποίοι φώναζαν ρυθμικά το όνομά του. «Η καρδιά μου, το σπίτι μου και η ζωή μου είναι εδώ», έκλεισε ο μεγαλύτερος προπονητής όλων των εποχών, ο τεράστιος Παναθηναϊκός Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς. Ο Δημήτρης Διαμαντίδης δήλωνε συγκινημένος πως δεν μπορεί να φανταστεί τον Παναθηναϊκό χωρίς τον Ομπράντοβιτς και τον Ιτούδη, με τα συναισθήματα να ξεχειλίζουν.

Κανείς δε γνωρίζει αν αυτές οι δηλώσεις προμηνύουν το αύριο της ομάδας, αυτό που εύχεται και ονειρεύεται κάθε φίλαθλος του Παναθηναϊκού, το τετράπτυχο της επιτυχίας, διοίκηση, Ομπράντοβιτς και Ιτούδης, παίχτες και κόσμος να είναι ξανά μαζί για τη συνέχιση της τεράστιας αυτοκρατορίας. Ευχή και υποχρέωση...

Διαβάστε τα άλλα δύο μέρη του αφιερώματος:

Στιγμές 2012 (part1): Πώς η Πειραιώς «φόρεσε θηλιά» στο Τριφύλλι
Στιγμές 2012 (part2): Παναθηναϊκή παράνοια στο μπάσκετ
Keywords
Τυχαία Θέματα