Στη Λεωφόρο της ελπίδας!

Ο Α.Ι. εγκαινιάζει τη στήλη του στο GreenZone και γράφει για το παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τη Μάδεργουελ και για τα οφέλη της νίκης...
Μια πολύ σημαντική νίκη πέτυχε χθες ο Παναθηναϊκός και έβαλε τις βάσεις για την ολική επαναφορά του στα ευρωπαϊκά σαλόνια αλλά πάνω απ’ όλα για την τόσο πολυπόθητη οικονομική του εξυγίανση!

Είναι
βέβαια οξύμωρο να λέμε ότι αποτελεί τόσο σημαντική επιτυχία μια νίκη, έστω και εκτός έδρας, έστω και σε αγώνα προκριματικών του Τσάμπιονς Λιγκ επί κάποιας Μάδεργουελ, δηλαδή επί μιας ομάδας την οποία σε άλλες περιστάσεις ούτε που θα είχαμε… καταδεχτεί να την αναφέρουμε! Ωστόσο, αυτή τη φορά οι καταστάσεις ήταν εντελώς πρωτόγνωρες.

Ήταν το πρώτο επίσημο παιχνίδι μετά την αποχώρηση της οικογένειας Βαρδινογιάννη (η οποία πάντως δείχνει πως ελέγχει ακόμα την ομάδα μέσω δικών της ανθρώπων). Ήταν ένα ματς από το οποίο, όπως βέβαια και από τη ρεβάνς που θα γίνει στις 8 Αυγούστου, θα κρινόταν η εξασφάλιση της εισόδου της ομάδας στους ομίλους τουλάχιστον του Europa League, κάτι που σημαίνει μια σημαντικότατη ένεση ζεστού χρήματος στο ταμείο της, με σίγουρα πάνω από 5 εκατομμύρια ευρώ, σε μια εποχή που οι πηγές των εσόδων έχουν στερέψει και ο Παναθηναϊκός περιμένει από τον κόσμο του να σωθεί μέσω της Παναθηναϊκής Συμμαχίας.

Ήταν ένα παιχνίδι το οποίο έπρεπε να κρατήσει ζωντανή την ελπίδα και για κάτι παραπάνω, δηλαδή την είσοδο (αν περάσουμε την επόμενη προκριματική φάση) στους ομίλους του Τσάμπιονς Ληγκ, κάτι που πέρα από το πρεστίζ, σημαίνει κατακόρυφη οικονομική και αγωνιστική (αν βέβαια γίνουν οι σωστές κινήσεις) ανάκαμψη, όταν μάλιστα μόλις πριν από δυο μήνες μας επισειόταν το φάσμα της απόλυτης καταστροφής, με διάφορα σενάρια που έφταναν ακόμα και ως την πτώχευση και ως τον υποβιβασμό στη Δ΄ Εθνική – άσχετα αν αυτά τα σενάρια είχαν πραγματική βάση ή όχι...

Ήταν και ένα παιχνίδι μέσα στο κατακαλόκαιρο, σε μια περίοδο που η ομάδα είναι αγωνιστικά ανέτοιμη, με σημαντικούς παίκτες να έχουν αποχωρήσει (Νίνης, Σιμάο), με την παραμονή άλλων να βρίσκεται σε εκκρεμότητα (Κουίνσι, Καραγκούνης) και με άλλους, με κορυφαίο τον Λέτο να βρίσκονται εκτός μάχης – και στη θέση αυτών να έχουν προστεθεί καινούριοι, που κανείς δεν ήξερε πώς θα έδεναν μεταξύ τους και πώς θα απέδιδαν.

Φυσικά, όλες τις προηγούμενες μέρες μέχρι να φτάσουμε να γίνει ο αγώνας, το γνωστό σύστημα προπαγάνδας οργίασε: ένα σωρό ανακρίβειες και ψέματα κατεβασμένα από το κεφάλι του κάθε «μικρο-Γκαίμπελς» γράφτηκαν στις «αντικειμενικές» φυλλάδες για «περίεργα, αδοκίμαστα συστήματα», για «μηνύματα από τα αποδυτήρια ότι αυτός είναι ο χειρότερος Παναθηναϊκός όλων των εποχών» και διάφορα άλλα – και ακόμα και οι στοιχηματικές εφημερίδες έγραφαν ότι «αδικείται η Μάδεργουελ από τις αποδώσεις» και προέτρεπαν τον κόσμο να κοντράρει τον Παναθηναϊκό – και όσους το έκαναν, δεν τους λυπόμαστε!

Στην πράξη, ο Παναθηναϊκός τα διέψευσε και τα κονιορτοποίησε όλα αυτά – και επιβεβαίωσε στη συγκεκριμένη περίπτωση την παροι
Keywords
Τυχαία Θέματα