Σε τεντωμένο σχοινί οι σχέσεις Παναθηναϊκού - ΕΠΟ

Στα δικαστήρια φαίνεται να καταλήγουν Παναθηναϊκός και ΕΠΟ, έπειτα από το εξώδικο που έστειλαν οι «πράσινοι» την Παρασκευή και την προσφυγή στην ΟΥΕΦΑ που αναμένεται να ακολουθήσει. Το Τριφύλλι καταγγέλλει επιρροή διαιτητών από το παρασκήνιο του ποδοσφαίρου...

Ο Παναθηναϊκός
έχει κινήσει νομικές διαδικασίες εναντίον της ΕΠΟ για ορισμένα θέματα που αφορούν το χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου, ιδιαίτερα το ακανθώδες ζήτημα της διαιτησίας, κάτι που προκάλεσε την αντίδραση της Ομοσπονδίας. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Goal», η ΕΠΟ αναμένεται να απαντήσει με τον ίδιο, ή και πιο σκληρό, τρόπο στο Τριφύλλι, τραβώντας το σχοινί στα άκρα.

Όπως αναφέρεται, η ΕΠΟ θα προσφύγει τόσο στην UEFA όσο και στην αθλητική και τακτική δικαιοσύνη έτσι ώστε να προασπίσει τα συμφέροντά της και το αυτοδιοίκητό της ενάντια στον Παναθηναϊκό. Οι της Ομοσπονδίας κατηγορούν το Τριφύλλι ότι προσπαθεί να επικοινωνήσει μαζί τους με ανεπίτρεπτο τρόπο, υπογραμμίζοντας ότι θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για να διαφυλαχτεί η ΕΠΟ.

Παράλληλα, οι διοικούντες την Ομοσπονδία κατηγορούν τους ιθύνοντες του Παναθηναϊκού ότι έχουν βιαστεί να βγάλουν συμπεράσματα και πως προσπαθούν να πάρουν το ρόλο δικαστή, για θέματα που ερευνώνται ακόμα από την ελληνική δικαιοσύνη και στα οποία η ΕΠΟ έχει το τεκμήριο της αθωότητας.

Η διοίκηση του Παναθηναϊκού φέρεται να διατύπωσε μέσω εξωδίκου την επίθεσή της προς την ΕΠΟ, σύμφωνα με τα «parapolitika», καταγγέλοντας παιχνίδια και διαιτητές ότι επηρεάστηκαν από από το παρασκήνιο του ποδοσφαίρου.

Στο εξώδικό γίνεται λόγος όπως αναφέρεται για τα ματς Πλατανιάς-ΠΑΟ, ΠΑΟ-ΠΑΣ Γιάννινα, ΑΕΚ-Ολυμπιακός, ΑΕΚ-Λεβαδειακός και Ολυμπιακός-ΟΦΗ, όλα παιχνίδια του φετινού πρωταθλήματος. Οι «πράσινοι» υποστηρίζουν ότι συγκεκριμένοι διαιτητές ενεπλάκησαν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο στα στημένα, κάνοντας αναφορά στους Αμπάρκιολη, Γιάχο, Δελφάκη, Κομίνη, Ιωαννίδη, Δημητρόπολο και Σπάθα. Για τον τελευταίο δε, που ήταν ο τέταρτος στο ντέρμπι Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός, σημειώνεται πως: «Δεν εμπνέει εμπιστοσύνη για λόγους που εσείς είστε σε θέση να γνωρίζετε καλύτερα».

Η ρήξη, λοιπόν, είναι αναπόφευκτη, και όπως είχε προαναγγείλει ο Γιάννης Αλαφούζος, οι «πράσινοι» δεν πρόκειται να μείνουν με σταυρωμένα χέρια παρακολουθώντας αμέτοχοι τα σκάνδαλα του ελληνικού ποδοσφαίρου και είναι διατεθειμένοι να φθάσουν το θέμα στα άκρα.
Keywords
Τυχαία Θέματα