Πρωτάθλημα μες στο Παλέ (vid)

Πέρασαν δεκατέσσερα χρόνια από το ντέρμπι που άλλαξε την ιστορία του ελληνικού μπάσκετ. «Σας… νικήσαμε μες στο Παλέ»!
Δεν πρόκειται ποτέ να ξεχαστούν τα τελευταία λεπτά του αγώνα, η πορεία μέχρι το Φάληρο των «τρελών», φανατικών Παναθηναϊκών που έζησαν μία από τις καλύτερες εμπειρίες της ζωής τους, τα ξέφρενα πανηγύρια, ο ηγέτης Ντέγιαν με τις γροθιές σφιγμένες στον αέρα.

Σαν σήμερα, 20 Μαΐου 1999, ο Παναθηναϊκός κατακτούσε
το δεύτερο συνεχόμενό του πρωτάθλημα στο μπάσκετ. Νίκη μέσα στο ΣΕΦ υπό τις ιαχές των οπαδών του που είχαν κερδίσει κατά κράτος τη μάχη της εξέδρας, και η ιστορία άλλαξε για πάντα.

Πέντε συνεχόμενοι πόντοι από το Νάντο Τζεντίλε και ένα εύστοχο τρίποντο του Νίκου Οικονόμου στα τελευταία λεπτά του αγώνα, δημιούργησαν το 51-58, σκορ που έδειχνε αδύνατο να ανατραπεί.

Η «πράσινη» εξέδρα είχε πάρει φωτιά, ο Ντέγιαν Μποντιρόγκα (πρώτος σκόρερ με 19 πόντους) φιλούσε το Τριφύλλι στη φανέλα του, όσο το αντίπαλο στρατόπεδο είχε βυθιστεί στη θλίψη.

Τελικό σκορ 53-62, που εκτός από τον τίτλο του πρωταθλητή και τα ξέφρενα πανηγύρια, είχε ως επακόλουθο το χτίσιμο της «πράσινης» αυτοκρατορίας που ακολούθησε.

ΟΣΦΠ (Ίβκοβιτς): Κόμαζετς 9(1), Γκολντγουάιρ 11(1), Βούκσεβιτς 2, Παπανικολάου 6, Μενσά, Σούλης 1, Φασούλας, Τόμιτς 10(1), Τάρλατς 10, Σαβρασένκο, Πέττας, Ρότζερς 4.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ (Σούμποτιτς): Αλβέρτης 3(1), Καλαϊτζής, Κοχ, Παταβούκας, Οικονόμου 6(1), Τζεντίλε 10(1), Μποντιρόγκα 19, Μπουντούρης 3(1), Χούπμαν, Μπερκ 9, Ράτζα 12(1).
Keywords
Τυχαία Θέματα