Προεδρικό Διάταγμα: Εκβιάζοντας τον Παναθηναϊκό

Τι θέλει τελικά ο Παναθηναϊκός στο Βοτανικό και πού έχει βρεθεί μπλεγμένος...
Σύγχυση επικρατεί στις τάξεις των φίλων του Παναθηναϊκού γύρω από το γηπεδικό. Έλλειψη πληροφόρησης για τα ζητήματα που καίνε από την μία, παραπληροφόρηση από την άλλη.

Τα Media, τα οποία έχουν τηρήσει δουλική στάση από τις πρώτες ημέρες της διπλής ανάπλασης, μέχρι
σήμερα που πλησιάζει στο τελικό της στάδιο, έχουν αφήσει τον κόσμο του Παναθηναϊκού στο σκοτάδι. Λειτουργώντας με τη λογική των… non paper παρουσιάζουν μισές αλήθειες και αποκρύπτουν τα σημαντικότερα.

Το GreenZone παρουσιάζει τους σημαντικότερους κινδύνους:

Έναν απλό φίλο του Παναθηναϊκού τι τον ενδιαφέρει; Μα το συμφέρον του Συλλόγου του φυσικά! Ούτε το συμφέρον μεγαλοκατασκευαστών, ούτε του Δήμου της Αθήνας.

Το μόνο θετικό σε όλη την υπόθεση είναι πως αυτή τη φορά η διοίκηση της ΠΑΕ, ο Ερασιτέχνης και ο κόσμος του Παναθηναϊκού είναι ενωμένοι και όλοι μαζί, σαν μία γροθιά, είναι έτοιμοι να υπερασπιστούν τα συμφέρονται του Ομίλου.

Τι είναι λοιπόν αυτό που συμφέρει τον Παναθηναϊκό;

1. Ένα σύγχρονο γήπεδο, το οποίο θα είναι προσοδοφόρο για τον Παναθηναϊκό, θα μπορεί να το συντηρεί και να αλλάξει πράγματι επίπεδο μέσα από τα έσοδά του, χωρίς να χρειάζεται να πληρώνει ενοίκια που δεν μπορεί να σηκώσει.

2. Εγκαταστάσεις για τον Ερασιτέχνη που θα καλύπτουν τις ανάγκες της Μάνας του Λόχου και που θα ανταποκρίνονται στην ιστορία του Συλλόγου, ο οποίος έχει συντηρήσει πάνω από 20 τμήματα.

3. Μόνο όταν υλοποιηθούν τα παραπάνω να κατεδαφιστεί η Λεωφόρος. Σε καμία άλλη περίπτωση

Λογικά δεν διαφωνεί κανείς μέχρι εδώ. Οτιδήποτε λιγότερο μειώνει την πλούσια ιστορία του Παναθηναϊκού και την ανυπέρβλητη προσφορά του στον ελληνικό αθλητισμό.

Πάμε παρακάτω.

Τι ακριβώς προβλέπει το Προεδρικό Διάταγμα αν την 1η Νοέμβρη εγκριθεί από το ΣτΕ ως έχει;

1. Ανέγερση του εμπορικού κέντρου του Μπάμπη Βωβού.

2. Λειψές εγκαταστάσεις για τον Ερασιτέχνη, με το δικαίωμα για κατασκευή γηπέδου αθλοπαιδιών να έχει αφαιρεθεί και μία… γούρνα αντί για κολυμβητήριο.

3. Κατεδάφιση της Λεωφόρου.

4. Άδεια ανέγερσης του γηπέδου. Άδεια! Όχι κατασκευή!

Πρόκειται δηλαδή για έναν άκρως αντι-Παναθηναϊκό νόμο που αφήνει άστεγο το Τριφύλλι και καταπατάει κάθε ίχνος λογικής, αφού η Διπλή Ανάπλαση υποτίθεται πως ξεκίνησε για να αποκτήσει ο Παναθηναϊκός γήπεδο και όχι για να αποκτήσει ο Μπάμπης Βωβός εμπορικό κέντρο.

Έχει λόγο ο Ερασιτέχνης σε όλο αυτό το έκτρωμα – Παναθηναϊκό έγκλημα;

Μπορεί η «γραμμή» της πλειοψηφίας των Media να λέει πως αν ο Ερασιτέχνης δεν θέλει, τότε δεν προχωράει το Προεδρικό Διάταγμα, τουλάχιστον με την τωρινή του μορφή, όμως υπάρχει ένα μεγάλο κώλυμα.

Αν ο δήμαρχος της Αθήνας Γιώργος Καμίνης αμφισβητήσει την κυριότητα της Λεωφόρου από τον Παναθηναϊκό Α.Ο, τότε κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά αν το ΣτΕ θα δώσει βάρος στην κρ
Keywords
Τυχαία Θέματα