Μαθήματα αθλητικού μεγαλείου (vid)

Για άλλους υπάρχει μόνο το συμφέρον και το άμεσο κέρδος. Για τον Παναθηναϊκό υπάρχει μόνο το ευ αγωνίζεσθαι και το αθλητικό ήθος.
Η λεζάντα της φωτογραφίας που δημοσίευσαν «Τα Νέα» τα λέει όλα για τους παίκτες του Παναθηναϊκού που κέρδισαν τη Ρεάλ στη Μαδρίτη χωρίς να υπολογίζουν μικροσυμφέροντα
Με αφορμή την πρεμιέρα του Παναθηναϊκού στην Ευρωλίγκα της περιόδου 2012-13 το GreenZone θυμάται την τελευταία
αγωνιστική της φάσης των ομίλων της Ευρωλίγκας της περιόδου 1994-95. Ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει τη Ρεάλ Μαδρίτης, φαβορί της διοργάνωσης, στην ισπανική πρωτεύουσα και 1’.10’’ πριν τη λήξη το Τριφύλλι προηγείται 61-63.

Μόλις γίνονται γνωστά το αποτέλεσμα του άλλου ομίλου και η ομάδα του Ευθύμη Κιουμουρτζόγλου αποκτά το δικαίωμα της επιλογής. Κερδίζει, βγαίνει πρώτη στον όμιλό της, αλλά στον δρόμο προς το Final4 της Σαραγόσα θα έβρισκε την πολύ ισχυρή τότε Μπάκλερ Μπολόνια (πιο πριν Κνορ και μετέπειτα Κίντερ, της οποίας το κανονικό όνομα χωρίς αυτά των χορηγών είναι Βίρτους). Χάνει και πέφτει στην πολύ πιο βατή Τσιμπόνα Ζάγκρεμπ.

Γίνεται μίνι-σύσκεψη στο τάιμ-άουτ μεταξύ των παικτών και του προπονητή της ομάδας και πρώτος από όλους ο Κώστας Παταβούκας βάζει τέλος στη συζήτηση: «Ρε παιδιά, κάθε μέρα νικάμε τη Ρεάλ στη Μαδρίτη; Πάμε για νίκη!»

Μαζί του συμφώνησαν κι οι υπόλοιποι και σε αντίθεση με τον Φίλιππο Συρίγο που έκανε περιγραφή για τον ΑΝΤ1 και δεν μπορούσε να καταλάβει τι γινόταν, ο Παναθηναϊκός επιλέγει το σπάνιο, αλλά ηθικό. Ο Παναθηναϊκός που μέχρι τότε δεν είχε κατακτήσει ποτέ την Ευρωλίγκα σε αντίθεση με τη Ρεάλ που είχε ήδη επτά τρόπαια κερδίζει το ματς χωρίς αυτό να τον συμφέρει και με τον κίνδυνο η επιλογή του αυτή να του στοιχίσει τη συμμετοχή στο Final4 της Σαραγόσα. Το πάθος ξεχειλίζει και φαίνεται από την ένταση των πανηγυρισμών κάθε πόντου.

Οι παίκτες του το γιορτάζουν, ενώ ο Συρίγος απορεί. «Δεν ξέρουν να χάσουν; Δεν ακούν τον προπονητή τους; Ο Θεός κι η ψυχή τους» λέει μεταξύ άλλων σχεδόν στεναχωρημένος!

H αναγνώριση θα έρθει αρχικά από τον προπονητή της αντιπάλου των Πρασίνων, η οποία έμελλε να κατακτήσει και το τρόπαιο της πρωταθλήτριας Ευρώπης στη συνέχεια της διοργάνωσης. «Ο Παναθηναικός είναι πολύ μεγάλη ομάδα» δήλωσε τότε ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς... Τέσσερα χρόνια αργότερα θα φρόντιζε ο ίδιος να την κάνει ακόμη πιο μεγάλη.

Δείτε τα τελευταία λεπτά εκείνης της αναμέτρησης όπως τα μετέδωσε ο ΑΝΤ1 σε περιγραφή Συρίγου:

Αr1stot3lis
Keywords
Τυχαία Θέματα