Πράσινο Τριφύλλι σε σκούρο φόντο

Κάποτε η ομάδα αποτελούσε απόδραση από την καθημερινότητα. Πλέον η καθημερινότητα αποτελεί απόδραση από τον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό! Γράφει ο Ar1stot3lis...Σα να μην έφταναν τα χίλια-δυο σημαντικά προβλήματα που έχει καθένας από εμάς στην προσωπική του ζωή (οικονομική στενότητα ελέω κρίσης, ανεργία, θέματα υγείας αγαπημένων του προσώπων, κακή ψυχολογία κλπ.) και τα οποία του έχουν στερήσει τον ύπνο, ήρθε τώρα σε αυτά να προστεθεί και ο Παναθηναϊκός.

Κάποτε, η ομάδα αυτή λειτουργούσε για χιλιάδες
κόσμο ως απόδραση από την δύσκολη καθημερινότητα. Πλέον, η καθημερινότητα αποτελεί απόδραση από τον Παναθηναϊκό. Κάποτε, ο κόσμος πήγαινε στο γήπεδο για να ξεχαστεί από όσα τον ταλαιπωρούν και του κάνουν «μαύρη» τη ζωή. Πλέον, ο κόσμος αποφεύγει το γήπεδο και την ενασχόληση γενικότερα με τον σύλλογο, για να προσπαθεί να είναι πιο ήρεμος!

Αν κάποιος μας έλεγε πριν λίγα χρόνια πως μια ομάδα με σήμα ένα κόκκινο τριφύλλι, ονόματι Πλατανιάς, θα απέκλειε τον Παναθηναϊκό από το Κύπελλο Ελλάδας, σίγουρα θα τον περνούσαμε για τρελό.

Εάν δε, μας έλεγε πως ο Παναθηναϊκός θα κινδυνεύει μέχρι και με υποβιβασμό, είναι σίγουρο πως θα του ρίχναμε κάνα δυο «ψιλές».

Κι όμως, όλα αυτά συμβαίνουν στα αλήθεια σήμερα, 24 Ιανουαρίου 2013.

Ο Παναθηναϊκός είναι βαριά άρρωστος. Είναι εγκλωβισμένος του μίσους κάποιων ανθρώπων που δε θέλησαν ποτέ να γίνουν επιβάτες στο πλοίο των ονείρων μας, που δεν αγάπησαν ποτέ τον σύλλογο, ούτε στο 1% από όσο τον αγαπάει ένας απλός Παναθηναϊκός στον Έβρο, στην Κρήτη, στα Γιάννινα ή ένας από αυτούς που δε χάνουν παιχνίδι στον «Τάφο του Ινδού».

Όσα συμβαίνουν σήμερα στον Παναθηναϊκό, ήταν σχεδιασμένα, από τη στιγμή που κάποιοι… αντιπαθητικοί τόλμησαν αυτό που κανένας δεν είχε, όχι καταφέρει αλλά ούτε καν τολμήσει να σκεφτεί. Να μπουν «σφήνα» στο άβατο της ΠΑΕ, προσπαθώντας να της χαρίσει υγεία και όραμα.

Και τα κατάφεραν. Ο κόσμος γύρισε μαζικά, η ομάδα κατέκτησε νταμπλ, έκανε ιστορικές νίκες στην Ευρώπη, ώσπου η ματαιοδοξία, το γινάτι και ο φθόνος έκαναν την εμφάνιση τους, από συνήθεις και ασυνήθεις υπόπτους.

Το σχέδιο πηγαίνει μια χαρά μέχρι στιγμής. Ο Παναθηναϊκός απαξιώνεται κάθε μέρα και πιο πολύ. Χάνει οπαδούς, τίτλους και το κυριότερο: την αξιοπρέπεια του.

Κάτι ακόμα. Καταργήστε εντελώς τις πράσινες φανέλες και συνεχίστε με τις μαύρες/σταχτί/ανθρακί/τίστοδιάολοχρώμαείναιαυτό.
Έτσι κι αλλιώς, αυτό δεν είναι Παναθηναϊκός.

Η πλειοψηφία των ΜΜΕ έχει ήδη αποφανθεί πως υπεύθυνοι της σημερινής κατάντιας της ομάδας είναι οι «κακοί πολυμετοχικοί» και οι «κακοί οργανωμένοι». Και πως «με Βαρδινογιάννη ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερα».

«Όταν ένα ψέμα το λένε όλοι τότε παύει να είναι ψέμα και μετατρέπεται σε αλήθεια…». Κάπως έτσι λειτουργεί ο μηχανισμός της προπαγάνδας στον ελληνικό αθλητισμό, με μαζικό βομβαρδισμό αναληθών πληροφοριών στο αποχαυνωμένο από τις συνεχόμενες «σφαλιάρες» κοινό.

Υ.Γ. Ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε, ακόμα και με αυτήν την εμφάνιση, να πάρει την πρόκριση. Κάπου εκεί όμως, ακόμα και αυτό το ενδεχόμενο καταπλακώνεται από την γνωστή «παράγκα» που λυμαίνεται το ελληνικό ποδόσφαιρο, και τον κάθε Μάνταλο, Αρετόπουλο ή Βοσκάκη. Και εδώ έρχεται κανείς εύλογα να αναρωτηθεί αν τελικά το παρασκήνιο ευνοεί περισσότερο τους εξωτερικούς ή τους εσωτερικούς εχθρούς του Παναθηναϊκού!

Καλό κουράγιο σε όλους...

Ar1stot3lis
Keywords
Τυχαία Θέματα