Όταν ένας μάγος γεννήθηκε

Πριν από τριάντα δύο χρόνια γεννήθηκε ο Έκι Γκονζάλες. Ο παίχτης που λατρεύτηκε από τους οπαδούς, που αδικήθηκε από το ιατρικό τιμ και που του έδειξε με άσχημο τρόπο την έξοδο η διοίκηση...
Ένας από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές που έχουν φορέσει το Τριφύλλι στο στήθος τον 21ο αιώνα, γεννήθηκε σαν σήμερα, στις 10 Ιουλίου 1980.

Πριν από 32 ακριβώς χρόνια άνοιξε τα μάτια ο Ιεζεκιήλ Γκονζάλες, ο αγαπημένος Έκι των φίλων του Παναθηναϊκού.


Μπαλαδόρος. Μεσοεπιθετικός πανέξυπνος, γρήγορος και φαντεζί. Ήρθε το χειμώνα του 2004 και μάγεψε. Έδειξε γρήγορα τις απίστευτες ικανότητές του με την μπάλα, αναδείχθηκε σε ηγέτη, σκόραρε, μοίρασε έτοιμα τέρματα και συνέβαλε τα μέγιστα στην κατάκτηση του double.

Ο Έκι είχε έρωτα με την μπάλα. Ο τρόπος που την «κολλούσε» στα πόδια του ήταν αξιοθαύμαστος. Οι ντρίπλες, οι μακρινές του πάσες και τα γκολ με λόμπα ήταν μερικά από τα στοιχεία του παίχτη που προσέλκυαν στο γήπεδο οπαδούς όλων των ηλικιών. Ένα από τα τέρματα που δεν θα ξεχαστεί ποτέ είναι αυτό που έβαλε στην Άρσεναλ (2-2) στη Λεωφόρο, από το κέντρο σχεδόν του γηπέδου και από πλάγια θέση!

Πολλοί του καταλογίζουν πως ήταν οξύθυμος και πως συχνά πιανόταν στα χέρια με συμπαίχτες του. Άλλοι ισχυρίζονται πως απλώς δεν άντεχε την αδιαφορία και την έλλειψη πάθους που διέκρινε στα αποδυτήρια από συναδέλφους του.

Άλλο ήταν όμως το μεγάλο λάθος του παίχτη. Δέθηκε με τους οπαδούς. Και όπως όλοι οι παίχτες που αναπτύσσουν σχέσεις ειλικρινής αγάπης με τον κόσμο του Παναθηναϊκού, έτσι και ο Έκι δεν είχε καλό τέλος στο Τριφύλλι. Ας πρόσεχε! Ο Λουκάς Βύντρα που ήρθε τον ίδιο χειμώνα στον Παναθηναϊκό, κάτι ήξερε... Ποτέ δεν δέθηκε με τους φιλάθλους και αγωνίζεται μέχρι και σήμερα, 8 χρόνια μετά, όντας από τους πιο ακριβοπληρωμένους, με συμβόλαιο δυσανάλογο της προσφοράς του.

Επιστροφή στον Έκι...

Ένας σοβαρός τραυματισμός είχε αλυσιδωτές συνέπειες. Δεν είναι λίγοι οι παίχτες που έπειτα από εγχειρίσεις και… απίστευτους χειρισμούς του ιατρικού επιτελείου του Παναθηναϊκού δεν επιστρέφουν ποτέ σε τοπ επίπεδο (Ολισαντέμπε, Άντερσον, Παπαδόπουλος). Η βιασύνη να επιστρέψει ο Αργεντινός στα γήπεδα είχε ως αποτέλεσμα ο παίχτης όχι μόνο να μην κάνει ιατρικό ρεκόρ, αλλά τελικά να χάσει μιάμιση σεζόν!

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός έλυσε το συμβόλαιό της με τον Έκι το καλοκαίρι του 2008, παρόλο που ο παίχτης είχε συνέλθει πλήρως από τις περιπέτειες του τραυματισμού του. Η απόφαση αυτή θα θυμίζει μία... περίεργη χρονιά και γενικότερα μία «μάυρη» εποχή, η οπόια έκλεισε οριστικά δύο εβδομάδες μετά. Όταν ο Νικόλας Πατέρας ανέλαβε πρόεδρος του Παναθηναϊκού. Η σκέψη μίας ομάδας με επιθετικό τον Σισέ, πίσω του τους Γκονζάλες και Λέτο και αμυντικά χαφ τους Κατσουράνη, Ζιλμπέρτο θα αποτελεί ένα μακρινό όνειρο.
Keywords
Τυχαία Θέματα