Οι πρώτοι βαθμοί στην «παγωμένη» Γλυφάδα

Ο Παναθηναϊκός κατέκτησε τους πρώτους του βαθμούς στο πρωτάθλημα της Α1 ανδρών βόλλεϋ, αφού νίκησε με 3-2 σετ τον Μίλωνα στο κλείστο της Γλυφάδας...

Μία εξαιρετικά αγχωτική αλλά και σημαντική νίκη πήρε ο Παναθηναϊκός κόντρα στον Μίλωνα με 3-2 σετ. Οι διακυμάνσεις και τα μεγάλα σερί
πόντων και από τις δύο ομάδες περισσότερο... γυναικείο βόλλεϋ θύμιζαν, έκαναν όμως το ματς ντέρμπι για γερά νεύρα.

Η κερκίδα της Γλυφάδας ήταν… κλασική κερκίδα Γλυφάδας με τον κόσμο να κάθεται διάσπαρτος και να μη θυμίζει σε τίποτα την εικόνα που είχαν οι οπαδοί του Παναθηναϊκού την πρώτη αγωνιστική στην Κυψέλη κόντρα στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης.

Πριν την έναρξη του αγώνα κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή για το θάνατο του διεθνή διαιτητή Νίκου Πανούτσου.

Στο πρώτο σετ οι δύο ομάδες πήγαιναν πόντο-πόντο έως ότου ένα σερί 3-0 του Τριφυλλιού διαμόρφωσε το 13-10, διαφορά που δεν έχασε ο Παναθηναϊκός, την διεύρυνε προς το τέλος του σετ και το κατέκτησε με 25-20 .

Ακολούθως, οι αντίπαλοι του Τριφυλλιού αφυπνίστηκαν, μπήκαν δυναμικά στο δεύτερο σετ και έχτισαν μία μεγάλη διαφορά. Το 16-21 έδειχνε πως 1-1 θα έρθει εύκολα για τον Μίλωνα, αλλά μόνο έτσι δεν ήταν, καθώς οι «πράσινοι» με ένα εντυπωσιακό come back, ισοφάρισαν σε 23-23. Οι επόμενοι όμως δύο πόντοι άνηκαν στους φιλοξενούμενους.

Το τρίτο σετ ήταν μία τυπική διαδικασία για τον Παναθηναϊκό και το κατέκτησε με 25-16, ενώ το τέταρτο σετ ήταν repeat του δευτέρου με τον Μίλωνα να ξεφεύγει στο σκορ, το Τριφύλλι να «παλεύει» για να ροκανίσει τη διαφορά (είχε φτάσει στο 19-12), όμως να μην καταφέρνει να σταματήσει τους αντιπάλους του. Σκορ τέταρτου σετ 20-25.

Τα πάντα κρίθηκαν στο τάι μπρέικ. Εκεί, οι δύο ομάδες πήγαιναν μέχρι και το τέλος πόντο-πόντο, με τον Παναθηναϊκό να έχει σταθερά προβάδισμα ενός πόντου και να ισοφαρίζεται μονίμως στο σερβίς του, κυρίως σε πρώτο χρόνο. Το Τριφύλλι, ωστόσο, κατάφερε και εκμεταλλεύτηκε το σερβίς του στο πρώτο match ball και έτσι κατέκτησε το τάι μπρέικ με 15-13.
Keywords
Τυχαία Θέματα