Το πάλεψαν για δύο σετ

Για δύο σετ η γυναικεία ομάδα βόλλεϋ του Παναθηναϊκού πάλεψε στα ίσια τον Ολυμπιακό, δείχνοντας πως οι νέες παίχτριες έχουν το μέλλον μπροστά τους. Κατέρρευσαν στο τρίτο σετ οι «πράσινες», ενώ στοίχισαν τα 27 λάθη...

Ο Παναθηναϊκός
«φιλοξενήθηκε» στο κλειστό του Ρέντη από τον Ολυμπιακό για την τρίτη αγωνιστική του πρωταθλήματος και παρά την καλή προσπάθεια ηττήθηκε με 3-0.

Με τις Κουντουρά, Βασιλαντωνάκη, Καββαδία, Νούσια, Μαλουσάρη, Τσατσούτη και Μάρκου ξεκίνησε ο Παναθηναϊκός. Οι «πράσινες» ήταν νευρικές στην αρχή του παιχνιδιού και τα πολλά λάθη τις έφεραν πίσω στο σκορ από νωρίς με 7-3. Η απειρία δεν επέτρεψε το τελείωμα ορισμένων εύκολων σχετικά φάσεων και ο Χουντουμάδης πήρε τάιμ άουτ. Προσωρινά το Τριφύλλι μείωσε σε 7-5. Η διαφορά, ωστόσο, επανήλθε στους 4 πόντους, παρά κάποιες καλές προσπάθειες όπως ένα καλό μπλοκ της Μαλουσάρη, ένα πλασέ της Νούσια και ένα εξαιρετικό χτύπημα της Βασιλαντωνάκη.

Οι «κόκκινες» έπαιζαν καλά τον πρώτο χρόνο, ενώ οι «πράσινες» ήταν αδρανείς σε πολλά σημεία του σετ. Στο 17-12 ο προπονητής του Παναθηναϊκού πήρε το δεύτερο τάιμ άουτ. Με αντεπίθεση από τις Νούσια και Βασιλαντωνάκη, το Τριφύλλι μείωσε σε 20-18, 21-19 και 22-20. Τα αβίαστα όμως λάθη στο σερβίς και το μη καθαρό μυαλό στις επιθέσεις, έδωσαν τρεις σερί πόντους στον Ολυμπιακό, ο οποίος πήρε το πρώτο σετ με 25-20.

Στο δεύτερο σετ οι «πράσινες» μπήκαν με μεγάλη συγκέντρωση και πίεσαν πολύ στο σερβίς, παρότι έδωσαν και δύο εύκολους πόντους στις αντιπάλους τους, στέλνοντας τη μπάλα στο φιλέ. Στο 3-8 ο Σωτήρχος πήρε τάιμ άουτ για την ομάδα του, η οποία με την Κοσμά και την Τένεβα, αλλά και δύο λάθος επιθέσεις της Βασιλαντωνάκη, ισοφάρισε σε 8-8. Με τέσσερις σερί πόντους από Καββαδία, Τσατσούρη, Κουντουρά και Βασιλαντωνάκη, ο Παναθηναϊκός έκανε το 8-12 και στο σημείο εκείνο πήρε ξανά ο προπονητής των «κόκκινων» τάιμ άουτ. Λάθη της Νούσια στην επίθεση και της Σωτηρίου στην υποδοχή έφεραν το σκορ στα ίσα, στο 13-13.

Εντούτοις, η Ανθή όπλισε για τα καλά και με καλά σερβίς και σωστές επιθέσεις έφερε το σκορ στο 16-20. Η αλλαγή πασαδόρου για την ομάδα του Ολυμπιακού λειτούργησε ευεργετικά, αφού η Τέζα από την είσοδό της πήρε τρεις πόντους, μοίρασε καλά το παιχνίδι και η ομάδα της κατάφερε να ισοφαρίσει σε 22 όλα. Με Νούσια και Μαλουσάρη ο Παναθηναϊκός πέρασε ξανά μπροστά, αλλά ένα σοβαρό λάθος του προπονητή του Παναθηναϊκού που άλλαξε πασαδόρο στο σημείο εκείνο, έφερε τα πάνω κάτω. Στο πιο σημαντικό σημείο δεν έκλεισε την αλλαγή της Γλύκα στην κρισιμοτερη πάσα του σετ κι έτσι, στο 23-24 ένα τραγικό λάθος της Γλύκα που είχε μπει στη θέση της Κουντουρά δεν επέτρεψε στον Παναθηναϊκό να τελειώσει το σετ, με τις «κόκκινες» να εκμεταλλεύονται αυτό το δώρο παίρνοντας το σετ με 26-24 με επίθεση της Κοσμά.

Χωρίς ψυχολογία μπήκαν οι τριφυλλοφόρες στο τρίτο ημίχρονο, χωρίς συγκέντρωση και χωρίς καθοδήγηση από τον πάγκο. Η Βασιλαντωνάκη που είχε πάρει από την πλευρά της το 70% των επιθέσεων κουράστηκε αναπόφ
Keywords
Τυχαία Θέματα