Οι «πράσινοι» Αργεντινοί βλέπουν κόκκινο και γίνονται… ταύροι

Τρομερή παράδοση έχουν χτίσει οι Αργεντινοί ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού κόντρα στον Ολυμπιακό. Διαβάστε στο GreenZone το εντυπωσιακό στατιστικό…
Εννέα παίκτες από την Αργεντινή όλοι κι όλοι έχουν φορέσει τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Από αυτούς, οι επτά έχουν σκοράρει κατά του Ολυμπιακού
σε αγώνα πρωταθλήματος!

Το GreenZone σκάλισε τα ντέρμπι των δύο «αιωνίων» και θυμάται τους αργεντινούς κίλερ που μάτωσαν τα δίχτυα του ΟΣΦΠ:

Όσκαρ Άλβαρες (ή Αλβαρέζ όπως ήταν γνωστός στο ελληνικό κοινό)
3 Απριλίου 1977: Εντός έδρα νίκη επί του ΟΣΦΠ με 2-0 (σκόρερ οι Δομάζος και Άλβαρες)

21 Δεκεμβρίου 1978: Εντός έδρας ήττα του Παναθηναϊκού με 2-3. Τα δύο γκολ του Τριφυλλιού πέτυχε ο Άλβαρες.

13 Ιανουαρίου 1980: Εντός έδρας νίκη του Παναθηναϊκού με 2-0 (σκόρερ οι Υφαντίδης και Άλβαρες).

Χουάν Ραμόν Ρότσα
6 Σεπτεμβρίου 1981: 1-1 εκτός έδρας. Το γκολ του Παναθηναϊκού ο «Ινδιάνος».
6 Μαρτίου 1988: Εντός έδρας ισοπαλία 1-1. Το γκολ του Παναθηναϊκού ο Ρότσα

Χουάν Χοσέ Μπορέλι3 Δεκέμβριου 1995: Μπορεί ο Καπουράνης να είναι αυτός που έκανε μπ… το λιμάνι, όμως το σκορ του τελικού 1-2 στο Φάληρο είχε ανοίξει ο «Χότα-Χότα».

Φερνάντο Γκαλέτο
26 Μαρτίου 2000: Βρισκόμαστε στα σκληρά χρόνια της (πρώτης) Παράγκας. Στο εκτός έδρας 2-2, ο Γκαλέτο πέτυχε το πρώτο τέρμα του Παναθηναϊκού (το δεύτερο ο Λυμπερόπουλος).

Έκι Γκονζάλες
15 Ιανουαρίου 2006: Από τα 11 βήματα ευστόχησε ο «τρελο-Εκι» στην εκτός έδρας ήττα με 3-2 (ισοφάρισε ο Ριβάλντο, αφού ο διαιτητής Καλόπουλος επέτρεψε στο Κωνσταντίνου να δώσει ασίστ... με το χέρι).

Σεμπάστιαν Λέτο
19 Φεβρουαρίου 2011: Μία τρελή ομοιότητα με το 2-1 του 1995. Το πρώτο γκολ του Παναθηναϊκού το πέτυχε και πάλι Αργεντινός. Ακολούθως μπ… έκανε το λιμάνι το έκανε, όχι ο Καπουράνης, αλλά ο Κατσουράνης!

Λουτσιάνο ΓκονζάλεςΟ «Λούτσο» πέτυχε στις 14 Απριλίου 2013 το γκολ που ξεφτίλισε ένα ολόκληρο σύστημα. Το γκολ που ξεγύμνωσε την παράγκα και την ανάγκασε να προβεί σε όργια για να μην χάσει η ομάδα του… «δημοσίου». Πέτυχε το γκολ που ανάγκασε τον... περήφανο λαό να γιουχάρει την ομάδα του, παρά την κατάκτηση του τίτλου.

Οι μόνοι δύο ποδοσφαιριστές από την Αργεντινή που έχουν φορέσει τη φανέλα του Παναθηναϊκού και δεν έχουν σκοράρει σε ντέρμπι με τον ΟΣΦΠ είναι ο Χουάν Βερόν και ο Σεμπάστιαν Ρομέρο.
Keywords
Τυχαία Θέματα