Η ώρα του Μπανκς

Η αγωνία αναφορικά με την κατάσταση της υγείας του Τζέιμς Γκιστ έχει… χτυπήσει "κόκκινο" στο στρατόπεδο του Παναθηναϊκού καθώς η εξαιρετική παρουσία του Αμερικανού φόργουορντ στα δύο πρώτα παιχνίδια των πλέι οφ κόντρα στη Μπαρτσελόνα αποτέλεσε έναν εκ των βασικών λόγων για τους οποίους το τριφύλλι παρουσιάστηκε τόσο ανταγωνιστικό, παίρνοντας, εν τέλει, το "διπλό" στο δεύτερο ραντεβού μεταξύ των δύο ομάδων.

Πρόδηλο είναι πως ο Αργύρης Πεδουλάκης θα περιμένει μέχρι την τελευταία στιγμή τον πρώην

παίκτη της Ουνικάχα Μάλαγα, το impact του οποίου στο "πράσινο" παιχνίδι έχει γίνει εμφανές τον τελευταίο μήνα, οπότε και ο Τζέιμς Γκιστ βρίσκεται σε διαρκή αγωνιστική άνοδο.

Σε περίπτωση, πάντως, που δεν καταφέρει να είναι ετοιμοπόλεμος για το αυριανό (16/04) παιχνίδι, η λογική λέει πως ο Γιόνας Ματσιούλις θα επιστρατευθεί για να δώσει λύσεις στη θέση "4", εκεί όπου, πλέον, μένει μόνο ο Κώστας Τσαρτσαρής. Η χρησιμοποίηση (;) του Λιθουανού σε θέση πάουερ φόργουορντ δεν θα είναι… πρωτοφανής αφού καθ όλη τη διάρκεια της φετινής σεζόν ο "Άρτζι" τού έχει δώσει χρόνο συμμετοχή στη συγκεκριμένη θέση, με τον ίδιο να ανταποκρίνεται με μεγάλη επιτυχία σε αυτό τον ρόλο.

Παράλληλα, όμως, θα υπάρξουν ανακατατάξεις στην "πράσινη" περιφέρεια, εκεί όπου όλοι οι παίκτες θα αναγκαστούν να "ανέβουν" μία θέση, με τη μετατόπιση του Μάικ Μπράμος σε σμολ φόργουορντ να είναι η πιο απλή εξ αυτών.

Έτσι, η ανάγκη για "άνοιγμα" του ροτέισον γίνεται ακόμα μεγαλύτερη. Όπερ και σημαίνει πως ο Μάρκους Μπανκς καλείται να δηλώσει "παρών" προκειμένου να μην "σκάσουν" οι Δημήτρης Διαμαντίδης και Ρόκο Λένι Ούκιτς.

Ο Αμερικανός πόιντ γκαρντ ήταν "απών" από τα δύο πρώτα παιχνίδια με τη Μπαρτσελόνα, αλλά δεδομένης της ανάγκης που υπάρχει πρόδηλο είναι πως πρέπει να δώσει το κάτι παραπάνω. Είτε παίζοντας κάποια λεπτά άμυνα πάνω στον Χουάν Κάρλος Ναβάρο, είτε δίνοντας λύσεις στην επίθεση τόσο με τις διεισδύσεις του όσο και με το περιφερειακό του σουτ.

Αν, πάντως, μπορεί να ειπωθεί κάτι σημειολογικό είναι πως ο Μάρκους Μπανκς έχει κάνει τα καλύτερά του παιχνίδια με την "πράσινη" φανέλα στο ΟΑΚΑ, εξαιρουμένης της παρθενικής του εμφάνισης στο Καντού, όπου ήρθε από τον πάγκο και συνέβαλλε τα μέγιστα στο "διπλό".

Λέτε να ξαναδούμε τον γνωστό καλό… αλά ΟΑΚΑ Μάρκους Μπανκς;

Keywords
Τυχαία Θέματα