Οι «πράσινες ψυχάρες» και τα «όρια γραφικότητας»

Το έτος μηδέν (2008) σηματοδότησε και την αλλαγή πλεύσης της εφημερίδας Derby, καθώς και τη διαφορετική ερμηνία της λέξης «στήριξη»...
Το ερώτημα είναι πότε ασκούσε δημοσιογραφία και πότε παρουσίαζε τα γεγονότα απ' την Παναθηναϊκή σκοπιά το Derby. Τότε ή τώρα; Τι άλλαξε στο μεταξύ και τι ρόλο έπαιξε αυτή η αλλαγή στην... κυβίσθηση της εφημερίδας; «Ας μην ξεκινήσουμε τις θριαμβολογίες γιατί όσοι το έχουν κάνει από το βράδυ της Πέμπτης έχουν αγγίξει το όριο της γραφικότητας. Παναθηναϊκός
λέγεται η ομάδα».

Με αυτά τα λόγια υποδέχεται την ισοπαλία κόντρα στην Τότεναμ ο ανώνυμος συντάκτης που ζει ανάμεσά μας και αρθρογραφεί στη στήλη OFF THE RECORD της εφημερίδας Derby. Με λίγα λόγια θεωρεί πως ξεπερνούσαν τα «όρια της γραφικότητας» όσα οι ίδιοι έγραφαν μετά από κάθε ευρω-αποτυχία, από το 2003 μέχρι και το 2007.

Συνεχίζει στο άρθρο του ο συντάκτης της εφημερίδας του Κώστα Γκόντζου:

«Από εκεί και πέρα, είναι φανερό ότι όλο αυτό το τσούρμο που μαζεύτηκε στα πέριξ του Συλλόγου τα τελευταία χρόνια, ένα πράγμα έχει καταφέρει. Να ρίξει απίστευτα τον πήχη. Να «κοντύνει» τον Παναθηναϊκό για να τον φέρει στα δικά του (λιλιπούτεια) μέτρα. Είδαμε και ακούσαμε ανθρώπους να πανηγυρίζουν επειδή ο Παναθηναϊκός πήρε ισοπαλία στο Europa League, μπροστά σε ένα άδειο γήπεδο με 12.000 μόλις χιλιάδες θεατές και με την ομάδα να παραμένει ουραγός του ομίλου».

Το γνωστό παραμύθι του Παναθηναϊκού που μίκρυνε, του Παναθηναϊκού που απαγορεύεται να χαρεί, της ομάδας που παίζει σε άδεια γήπεδα και που φυσικά όλα αυτά τα κακά συνέβησαν μετά το έτος μηδέν, δηλαδή μετά το 2008.

Η εφημερίδα Derby θεωρεί πως απευθύνεται σε χρυσόψαρα που έχουν διαγράψει από τη μνήμη τους τις αποτυχίες του Παναθηναϊκού την πενταετία 2003-2008, τις άδειες κερκίδες, την μουρμούρα και γενικά όλο το νοσηρό κλίμα που διόρθωσαν μέσα σε δύο χρόνια αυτοί οι «κακοί πολυμετοχικοί».

Το χειρότερο όμως είναι πως δεν θυμάται τον τρόπο με τον οποίο η ίδια η φυλλάδα στήριζε την ποδοσφαιρική ομάδα έπειτα από αρνητικά αποτελέσματα σε ευρωπαϊκούς αγώνες. Η αλλαγή στάσης της εφημερίδας του Κώστα Γκόντζου από τη στιγμή που η ομάδα έφυγε από τα χέρια του Γιάννη Βαρδινογιάννη είναι εξώφθαλμη. Χαρακτηριστική είναι η «παγωμένη» αντιμετώπιση των ευρω-επιτυχιών και η σχεδόν πανηγυρική αντιμετώπιση της κάθε ήττας. Χαρακτηριστική είναι και η αλλαγή πλεύσης όλων των συνεργατών - εργαλείων της... εφημερίδας, που βλέπει τις πωλήσεις της σε Αθήνα - Πειραιά να μην ξεπερνούν τα 500 φύλλα.

Το GreenZone θυμάται την εποχή που το Derby ήξερε να αποθεώνει, να στηρίζει και να αβαντάρει την ομάδα του Τζίγγερ:

Σεζόν 2003-04
Παναθηναϊκός-Ρέιντζερς 1-1
Ισοπαλία και τίτλος «Μόνο εσύ ΠΑΟ μπορείς».
Για τους παίκτες το Derby αναφέρει: «Ψυχάρες, οι πράσινοι δεν λύγισαν ούτε από τον προκλητικό Ισπανό Τσίκινη. Ευρωπαίος με παρόν και μέλλον αυτός ο Παναθηναϊκός».

Σεζόν 2004-05
Παναθηναϊκός-Οσέρ 0-1

Ηττα εντός έδρας και αποκλει
Keywords
Τυχαία Θέματα