Οι μάγοι του Sentra εξαφάνισαν το αήττητο του Μπόμπεκ

Η ιστοσελίδα που ανήκει στον όμιλο Μπόμπολα εξαφάνισε από την ιστορία του ποδοσφαίρου το αήττητο πρωτάθλημα του Παναθηναϊκού το 1964...
«Αρσεναλ, Πρέστον (Αγγλία), Γιουβέντους, Μίλαν, Περούτζια (Ιταλία), Μπενφίκα, Πόρτο (Πορτογαλία), Μπεσίκτας (Τουρκία), Ρόζενμποργκ (Νορβηγία), Αλ Χιλάλ (Σαουηδική Αραβία) και Ιντερνασιονάλ (Βραζιλία). Τι κοινό έχουν οι δώδεκα προαναφερθείσες ομάδες;

Εχουν κατακτήσει πρωτάθλημα στην χώρα τους χωρίς να χάσουν κανένα ματς μέσα στην σεζόν. Αυτό, δηλαδή, που
κυνηγάει φέτος ο Ολυμπιακός στα μέρη μας».

Όχι δεν γράφτηκε στον «Πρωταθλητή». Ούτε στον «Γαύρο». Ούτε καν στο «Φως».

Το παραπάνω απόσπασμα είναι από άρθρο του Στέφανου Λοθάνο στο Sentragoal.gr. Ο αρθρογράφος της ιστοσελίδας που ανήκει στον όμιλο Μπόμπολα προφανώς και νομίζει πως η ιστορία του Παναθηναϊκού περιορίζεται στα αραβικά-πριγκιπικά σενάρια που προωθούσε το περιβάλλον στο οποίο εργάζεται.

Ο δημοσιογραφικός οργανισμός που παραχάραξε τις λίστες της UEFA ( εδώ), που έχει καταπιεί αμάσητα τα σκάνδαλα των στημένων αγώνων, τα οποία εξαφάνισε από την ειδησεογραφία του, που αντί για ρεπορτάζ στα θέματα του Βοτανικού κάνει… ρεπορτάζ ΓΗΠΕΛ και ΥΠΕΚΑ, πλέον διαστρεβλώνει και την «πράσινη» ιστορία, για να κάνει τα (πάντα) «ερυθρόλευκα» θέματά της ακόμα πιο αρεστά στους αναγνώστες της.

Εδώ κάπου να σημειώσουμε πως πράγματι μπορεί φέτος να κατακτήσει, και εύκολα μάλιστα, αήττητο το πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός. Το θέμα όμως είναι πως στις μνήμες όλων θα χαραχθεί ως ο τίτλος των σκανδάλων, της Παράγκας, των θυγατρικών ομάδων, των παρανομιών σε ΚΕΔ και ΕΠΟ και της ατιμωρισίας.

Αντιθέτως, το πρωτάθλημα του Μπόμπεκ το 1964, θεωρείται από τη φίλαθλη κοινότητα ως κάτι το μοναδικό και ανεπανάληπτο, όχι μόνο γιατί είναι αήττητο αλλά κυρίως για τον τρόπο με τον οποίο κατακτήθηκε. Με επικές νίκες και ισοπαλίες κόντρα σε ομάδες σκληροτράχηλες και δυσκολοκατάβλητες όπως ο τότε ΠΑΟΚ και πάνω απ’ όλα με μία ανεπανάληπτη νίκη κόντρα στον Ολυμπιακό μέσα στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» την τελευταία αγωνιστική, η οποία συνοδεύτηκε με γύρο του θριάμβου μέσα στο σπίτι των Πειραιωτών.

Είναι λογικό, λοιπόν, το κόμπλεξ σε συνδυασμό με τη δύναμη (ελλείψει αντίπαλης φωνής) να οδηγεί τα μεν media στο να διαγράφουν την πραγματική ιστορία και να την αντικαθιστούν με εικονικές αλήθειες, οι δε διοικήσεις του Ολυμπιακού να προσπαθούν να φτάσουν με αθέμιτα μέσα στην κορυφή.
Keywords
Τυχαία Θέματα