Οι ερυθρόλευκες «αδελφές», ο Σερμαντίνι και ο "Big Josh"

Ίδιο τίτλο «Πρωταθλητής» και "SportDay". Το 2008 δεν ανέφερε καν σε πρωτοσέλιδο της η φυλλάδα της Καλλιθέας ότι απέκτησε τον Σερμαντίνι ο Παναθηναϊκός. Το 2012 ξεσπάει σε πανηγύρια για τη μεταγραφή του Γεωργιανού στον ΟΣΦΠ!
Στο κέντρο, η εφημερίδα SportDay όταν πήρε τον Σερμαντίνι ο ΟΣΦΠ. Ίδιος τίτλος συμπτωματικά με τον Πρωταθλητή. Δεξιά,
η SportDay όταν είχε «πρωτοντυθεί» πράσινος ο ίδιος παίκτης τον Οκτώβριο του 2008...Η αδελφούλα του «Πρωταθλητή» από την Καλλιθέα, η «ερυθρόλευκη» εφημερίδα “SportDay” ξαναχτυπά! Θέμα ημέρας στο χριστουγεννιάτικο πρωτοσέλιδό της… η μεταγραφή του Γκιόργκι Σεμαρντίνι στον Ολυμπιακό!

Η σύμπτωση; Ο ίδιος ακριβώς τίτλος είναι αυτός που χρησιμοποιεί και ο «Πρωταθλητής».

«Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση», λένε οι παλιοί και κάτι παραπάνω θα ξέρουν.

Θυμίζουμε πως τα δύο έντυπα, το ένα οπαδικό και το άλλο (δήθεν) αντικειμενικό, πριν λίγους μήνες είχαν δημοσιεύσει όχι απλώς ίδιο τίτλο, αλλά ολόιδιο αντι-Παναθηναϊκό ρεπορτάζ (διαβάστε περισσότερα εδώ).

Θυμίζουμε, ακόμα, πως πριν λίγες ημέρες ο Παναθηναϊκός απέκτησε τον καλαθοσφαιριστή Τζέιμς Γκιστ. Θα περιμέναμε από την... αντικειμενική φυλλάδα της Καλλιθέας να δείξει την ίδια ευαισθησία και να έχει διθυραμβικά πρωτοσέλιδα με πανηγύρια και δώρα. Αντιθέτως, η είδηση της μεταγραφής πέρασε στα «ψιλά» και εξαφανίστηκε σε μία γωνίτσα!

Προφανώς, θα πει κανείς, πρόκειται για τόσο μεγάλο όνομα στο ευρωπαϊκό μπάσκετ ο Σερμαντίνι που δεν συγκρίνεται η μεταγραφή του με κανέναν Γκιστ.

Και πάλι, όμως, υπάρχει ένα κόλλημα...

Τον Σερμαντίνι τον είχε αποκτήσει τον Οκτώβριο του 2008 το Τριφύλλι. Τότε μάλιστα ήταν ένα ανερχόμενο ταλέντο που συνοδευόταν με χρυσές περγαμηνές στο βιογραφικό του, σε αντίθεση με το σήμερα που πρόκειται απλώς για έναν παίκτη που αποχώρησε ως αποτυχημένος από τον Παναθηναϊκό του Ομπράντοβιτς.

Πώς λοιπόν παρουσίασε η συγκεκριμένη εφημερίδα στο πρωτοσέλιδο της τη δοκιμή αρχικά και την μεταγραφή εν συνεχεία του Σερμαντίνι από τους «πράσινους» τον Οκτώβριο του 2008;

Δεν την ανέφερε καν!

Καλά διαβάσατε... Την επομένη της ημέρας που ήρθε στην Ελλάδα για να δοκιμαστεί ο παίκτης, το πρωτοσέλιδο της SportDay θεωρούσε σημαντικότερη είδηση τoν τότε star… Air Josh Τσίλντρες που θα έκανε το ντεμπούτο του στην Ευρωλίγκα. Λίγες ημέρες μετά, στις 28 Οκτωβρίου του 2008, όταν και ανακοινώθηκε επίσημα από τον Παναθηναϊκό ο Σερμαντίνι, η φυλλάδα της Καλλιθέας δεν αφιέρωσε ούτε μία λέξη για το νέο απόκτημα του Τριφυλλιού.
Keywords
Τυχαία Θέματα